Hou er rekening mee dat de rente voor een occasiewagen gemiddeld zo’n 2% hoger ligt dan die van een nieuwe auto. Dit komt omdat verzekeraars ervan uitgaat dat er sneller iets mis kan gaan met een reeds gebruikt exemplaar én dat de waarde bij een eventuele naverkoop lager zal liggen. De duur van de lening is in de regel ook korter bij een occasie.

Verschillende formules

Voor financieringen bestaan in ieder geval verschillende formules, gaande van het betalen van een voorschot plus maandelijkse aflossing tot een maandelijkse aflossing plus het betalen van een groot eindbedrag tegen het einde van de aflossingsdatum. Meestal spreken we in dat laatste geval over de waarde van het voertuig bij overname.

Sowieso is het aan te raden dat, als je een lening aangaat, je het voertuig als onderpand aanbiedt en je dus geen persoonlijke – en duurdere – lening afsluit. Voor zelfstandigen is lenen dan nog eens extra interessant omdat zij deze kunnen inbrengen bij de belastingen…

Klik hier voor een autolening aan 0.89%!

Van plan om binnenkort een tweedehandsauto te kopen? Klik dan hier om het grootste zoekertjesaanbod van België te ontdekken! Je kan er niet enkel auto’s kopen maar ook gratis verkopen!

Ben je eerder geïnteresseerd in een nieuwe auto? Dan kan je op Gocar.be terecht om de ideale nieuwe stockwagen te vinden bij een verdeler in de buurt!