Wat zegt de wet?

Bedrijfswagens: De veranderingen qua fiscaliteit

Op zoek naar een bedrijfswagen? Hou er dan rekening mee dat er qua fiscaliteit heel wat veranderingen op stapel staan. Hier volgt een overzicht van de nieuwe belastingregels. De overheid wil mensen steeds meer ontmoedigen om een vervuilend voertuig te kopen. Enkele maatregelen gaan in 2018 van kracht, andere pas in 2020, al zullen ze … Continue reading “Bedrijfswagens: De veranderingen qua fiscaliteit”

Fred Wauters | Gepubliceerd op 19 apr. 2018 | Leestijd: 6 min

Op zoek naar een bedrijfswagen? Hou er dan rekening mee dat er qua fiscaliteit heel wat veranderingen op stapel staan. Hier volgt een overzicht van de nieuwe belastingregels.

De overheid wil mensen steeds meer ontmoedigen om een vervuilend voertuig te kopen. Enkele maatregelen gaan in 2018 van kracht, andere pas in 2020, al zullen ze betrekking hebben op alle voertuigen aangekocht vanaf 1 januari 2018.

Moet je een zuinigere wagen kopen?

Alles zal afhangen van je situatie. Als je zelfstandige en natuurlijke persoon bent en je rijdt met een kleine wagen, zal er niets veranderen. Als je auto daarentegen een hoge CO2-uitstoot heeft, zal je vanaf 2020 nadeel ondervinden. Als je zelfstandige bent en een vennootschap hebt, heb je tijd tot 2020 om een beslissing te nemen. Maar een nieuwe auto kopen, betekent ook een grote hap uit je budget en nieuwe kosten.

De belasting op de inverkeerstelling komt er immers ook bij, en deze kan variëren volgens de gewesten. Je doet er dus goed aan hierover te spreken met je boekhouder of fiscaal expert, om de exacte kost te berekenen van deze maatregelen en eventueel een andere wagen te overwegen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon