Wat zegt de wet?

Nieuwe website voor wie een verkeersboete krijgt

Als je een verkeersboete krijgt kan je sinds kort terecht op een nieuwe website. Die laat je toe de boete online te betalen en je dossier te raadplegen. De website geeft je ook een antwoord op heel wat vaak gestelde vragen.

Jan Roodhooft, advocaat | Gepubliceerd op 20 okt. 2017 | Leestijd: 2 min

Sinds begin juli 2017 bestaat er een nieuwe website waarop bestuurders de verkeersboetes die ze opliepen kunnen terugvinden en ook betalen. Meer bepaald kan dit op de site https://www.verkeersboeten.be/

Online betalen

Advertentie – lees hieronder verder

Je kan de verkeersboete die je opliep via deze website vooreerst online betalen. Dit doe je met je bankkaart of je kredietkaart. Je doet dat door eerst het pv-nummer en de datum van de overtreding in te geven. Je kan via de website al eveneens het openstaande saldo van je dossier nakijken. Hou er wel rekening mee dat de verwerking van je betaling tot vijf werkdagen kan duren.

Betalen kan ook nog anders

Indien je niet online wenst te betalen, kan je eveneens via overschrijving betalen met vermelding van de gestructureerde mededeling. Bij niet vermelding van dit nummer kan je betaling niet worden geboekt. Het is dan ook belangrijk de gestructureerde mededeling niet te vergeten.

Antwoord op talloze vragen

Op de website vind je ook meteen heel wat antwoorden op veel gestelde vragen over verkeersboetes. Zo kan je er onder andere lezen wat je kan doen als je een verkeersovertreding betwist, wat er gebeurt als je niet betaalt of als je een boete per vergissing meermaals betaalde en diens meer.

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon