De 10 interessantste elektrische auto’s op het Salon van Genève 2019

De 10 interessantste elektrische auto’s op het Salon van Genève 2019

Het lijkt wel een elektrische revolutie op het Autosalon van Genève dit jaar. Deze 10 door stroom gevoede modellen zijn ons het meest bijgebleven…

Peugeot 208

De Peugeot 208 rijdt sinds 2012 op onze wegen en is tegenwoordig ook verkrijgbaar in een elektrische versie. De eerste uitvoering is met meer dan 2 miljoen exemplaren de meest verkochte auto van Peugeot.

De Peugeot 208: een verbeterde versie van de 207.

De Peugeot 207, op de markt gebracht in 2006, was een groot succes: slechts één jaar na de lancering was dit reeds het best verkochte voertuig in Europa. In datzelfde jaar werkte Peugeot echter al aan zijn kleine broer, waarvan de eerste foto’s reeds begin 2011, een jaar voor de officiële release, verspreid werden.

De Peugeot 208 wordt in maart 2012 voorgesteld op het autosalon van Genève. Hij is compacter en goedkoper dan de 207, die de berline positioneert als de compacte stadsauto van het merk. Hoewel de Peugeot 208 enkele centimeters in lengte verliest, belet dit niet dat hij zijn mooie wielbasis van 2.538 mm behoudt. Met name aan de achterkant wordt hij 5 cm groter en ook de romp is groter. Tegelijkertijd verliest dit model enkele honderden kilo's dankzij de ultralichte lichaamsstructuur van de nieuwste generatie.

Op esthetisch vlak breekt de Peugeot 208 niet met zijn voorganger en behoudt hij dezelfde carrosserie. Hij draagt wel de designlijnen van de nieuwe generatie van het merk. Met een zwevende grille, boemerang achterlichten en gebeeldhouwde carrosserie is de Peugeot 208 de moderne versie van de 207.

Ook het interieur is opnieuw ontworpen en verbeterd. De i-cockpit transformeert het dashboard en maakt het ergonomischer: de meetinstrumenten zijn hoger, op ooghoogte en niet meer achter het stuur. Bovendien is dit laatste kleiner, wat het rijgedrag van het voertuig verbetert.

De nieuwe Peugeot 208: de overgang naar een elektromotor.

De Peugeot 208 II wordt in februari 2019 gepresenteerd. In tegenstelling tot vroeger, breekt deze tweede generatie met de eerste. De buitenlijnen van de nieuwe Peugeot zijn namelijk vergelijkbaar met de nieuwe modellen van het merk, zoals de 508. De kleine stadsauto verliest zijn rondingen ten gunste van een sportiever design. Bijzonder opvallend zijn de nieuwe sabelvormige dagrijlichten en een LED- handtekening van de laatste generatie.

Ook onder de motorkap gaat de revolutie verder. De Peugeot 208 II is nu verkrijgbaar in een 100% elektrische versie met een motor die 136 pk kan ontwikkelen. De thermische versies zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: PureTech tot 130 pk voor benzine en BlueHDi 100 pk voor diesel.

De iconische Peugeot 207 heeft de jaren goed doorstaan. Sinds de eerste transformatie in 2014, wanneer hij tot 208 wordt omgedoopt, is de ergonomie fel verbeterd. In 2019 zal zijn tweede metamorfose gekenmerkt worden door de komst van de elektrische actieradius en sportievere buitenlijnen. Deze moderne versie beschikt over alle troeven om de best verkopende lijn van het leeuwenmerk voort te zetten.