Mobiliteit

Article image

LEZ’s in België: “Gebrek aan harmonie”

Ze bestaan in Antwerpen, Brussel en Gent en binnenkort ook in Wallonië. Hun naam is dezelfde, al gelden in de verschillende Belgische lage-emissiezones, kortweg LEZ’s, niet dezelfde regels. Bij deze een overzicht van dit typisch Belgische gebrek aan overleg…

Article image

Een auto kopen of leasen?

Een auto kan je kopen maar ook leasen. In dit artikel geven we een kort overzicht van de mogelijkheden met de voor- en nadelen van elke formule.

Article image

Geen bedrijfswagen meer? Belg reageert hard (of beweert dat toch…)

HR-dienstverlener Securex heeft onlangs 1.500 Belgische werknemers bevraagd over de bedrijfswagenkwestie en daar werden smakelijke conclusies uit getrokken. Zo zou 59% zowaar van job veranderen indien de salariswagen zou wegvallen. Andere opvallende cijfers kwamen ook aan het licht.

Article image

Een week elektrische mobiliteit: Wat te onthouden?

Een volledige week lang heeft een van onze autojournalisten uitsluitend met elektrische voertuigen rondgereden. Over die ervaringen hield hij een dagboek bij, dat veelvuldig werd gedeeld op sociale media. Benieuwd naar zijn conclusies?

Article image

Binnenkort allemaal een elektrische step in de auto?

Alle autofabrikanten denken vandaag na over multimodaal transport om onze mobiliteit te verbeteren en één van de pistes is het gebruik van steps. Dit merk zou het zelfs heel logisch vinden om een dergelijk complementair voertuigje in elke nieuw verkochte auto te integreren.

Article image

Innovatie: Deze elektrische step rijdt zélf naar oplader

Segway houdt zich nog steeds bezig met het bedenken van nieuwe mobiliteitsoplossingen. Het bedrijf heeft zopas zelfs een semi-autonome scooter gepresenteerd die in staat is om helemaal zelf naar zijn oplaadpunt te rijden.

Article image

Je kind veilig leren fietsen: Hoe doe je dat?

Studies hebben aangetoond dat kinderen in staat zijn alleen in het verkeer te fietsen vanaf de leeftijd van 10 jaar. Als je inschat dat de omstandigheden geschikt zijn, dan is er geen reden om je kind dit grote avontuur te ontnemen…

Article image

“Bedrijfwagens milieuvriendelijker dan persoonlijke auto’s”

Volgens hr-dienstengroep Acerta is het “oneerlijk om de bedrijfswagen aan te wijzen als dé grote zondebok voor luchtvervuiling, omdat die stelling niet klopt”. Echt?

Article image

Automarkt kent heropleving in juli

De FOD Mobiliteit en Transport en Febiac maakten de cijfers van de inschrijvingen van nieuwe voertuigen in juli 2019 bekend. En die laten weer een lichte stijging in de verkopen zien.

Article image

Kan het mobiliteitsbudget de salariswagen vervangen?

Volgens een onderzoek van Acerta zou meer dan de helft van de Belgische werknemers bereid zijn om hun bedrijfsauto in te ruilen voor andere voordelen.

Article image

De zelfrijdende auto komt naar België: “Veiligheid primeert!”

Na een succesvolle reeks tests op circuit heeft Toyota Motors Europe besloten een versnelling hoger te schakelen. Hun zelfrijdende Lexus zal voortaan verschijnen in het straatbeeld van… Brussel!

Article image

Met de auto door Europa reizen was nog nooit zo ingewikkeld

Elektronische tolheffing, gebieden waar je stickers nodig hebt… Wie door Europa wil reizen met de auto, heeft een minimum aan voorbereiding nodig. Een overzicht.

Article image

Elektrische deelsteps: Alles wat je erover moet weten

Twee jaar geleden zag je ze nog nergens, maar vandaag zorgen nieuwe spelers ervoor dat het aantal deelsteps maar blijft groeien. Brussel trekt zelfs alle aandacht naar zich toe met maar liefst 5 operatoren, en daar komen er wellicht nog een aantal bij.

Article image

Belgen willen ecologischer rijden maar willen (of kunnen?) auto niet opgeven

AG Insurance and Touring hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar de mobiliteit in ons land. Uit de resultaten blijkt dat bijna 80% van de Belgen op een meer ecologische manier wil reizen…

Article image

3 rijhulpsystemen die je in gevaar brengen

Ze zijn alomtegenwoordig op moderne voertuigen en worden aangeprijsd als “onmisbaar” voor onze veiligheid. In de praktijk blijkt echter dat sommige rijhulpsystemen heel gevaarlijk kunnen zijn!