Mobiliteit

Article image

3 rijhulpsystemen die je in gevaar brengen

Ze zijn alomtegenwoordig op moderne voertuigen en worden aangeprijsd als “onmisbaar” voor onze veiligheid. In de praktijk blijkt echter dat sommige rijhulpsystemen heel gevaarlijk kunnen zijn!

Article image

Veel meer chauffeurs uit buitenland geflitst

Het afgelopen jaar zijn in ons land meer dan 427.000 buitenlanders betrapt op snelheidsovertredingen. Dat zijn er veel meer dan de vorige jaren. Dat staat te lezen in De Tijd.

Article image

Verrassingstrajectcontrole in een Brusselse tunnel

De Hallepoorttunnel in Brussel werd recentelijk vernieuwd. Nu de eerste pv’s gevallen zijn, zijn we er ook achter gekomen dat… er een trajectcontrole geïnstalleerd is!

Article image

TOP 5 van de steden met het meeste verkeer

De stad met de meeste files in België is – zoals verwacht – Brussel. In het wereldklassement prijkt onze hoofdstad op de 39ste plaats.

Article image

Hoe ook jouw wagen zal bijdragen aan de Belgische verkeersveiligheid

Het is geen geheim dat auto’s steeds geconnecteerder worden. Maar wist je dat zo’n gegevensuitwisseling de verkeersveiligheid bevordert? Tests in België bevestigen dit.

Article image

Oversteekplaatsen in 3D, een illusie voor of van veiligheid?

Na Brussel zal ook Vlaanderen experimenteren met de befaamde 3D-oversteekplaatsen voor voetgangers. Minister van mobiliteit Ben Weyts loopt er helemaal warm voor.

Article image

Paradoxaal: Uber en Lyft verantwoordelijk voor files?

Je zou denken dat mobiliteitsdiensten zoals Uber en Lyft de congestie van auto’s in grote steden kunnen verminderen. Toch zou volgens een studie het tegendeel het geval zijn.

Article image

Trein het populairst bij pendelaars

Te laat of (net) op tijd, de trein blijft in de meeste gevallen de populairste vorm van openbaar vervoer om op het werk te geraken. Leefmilieu Brussel zorgde voor cijfermateriaal om deze stelling te staven.

Article image

Autodeelsysteem Poppy nu ook in Brussel

In februari nam Poppy het autodeelsysteem Zipcar uit Brussel over. Gebruikers die eerder geregistreerd waren bij Zipcar worden automatisch overgeheveld naar de Poppy-app.

Article image

Canadese mobiliteitsexpert tikt België op de vingers

Canadees mobiliteitsexpert Brent Toderian was in onlangs te gast in België. De man trok naar verschillende steden, vol goede raad voor de lokale overheden. En veel kritiek ook, heel veel kritiek.

Article image

Alle vragen over het “mobiliteitsbudget” beantwoord

Is het befaamde “mobiliteitsbudget” dat de overheid heeft opgezet als alternatief voor het traditionele bedrijfsautosysteem je niet geheel duidelijk? Geen nood: wij hebben een antwoord op al je vragen…

Article image

Studie bewijst het: met de auto geraak je het snelst op je werk

Met de trein zou je er al zijn? Of met de bus, de metro of de tram? Of een combinatie van verschillende transportmiddelen? Jammer genoeg ben je in de praktijk meestal (een pak) minder lang onderweg naar je werk met de auto dan met het openbaar vervoer. Waar blijven die mooie alternatieven toch…

Article image

Geïntegreerde GPS verliest aan populariteit omwille van smartphones

Omdat de GPS-functie van smartphones steeds efficiënter wordt, voelen minder autokopers de behoefte om nog te investeren in de af fabriek gemonteerde navigatiesystemen in de auto.

Article image

Met de auto naar Frankrijk: wat moet je (verplicht) bij je hebben?

De zomer is nog niet voorbij en misschien behoor jij tot de groep mensen die op het punt staat om naar Frankrijk te trekken met de wagen. Weet alvast dat je sommige zaken verplicht bij je moet hebben als je het land van onze zuiderburen doorkruist…

Article image

Binnenkort 140 km/u op de autosnelweg in Oostenrijk?

Hoewel de Belgische bewindvoerders er niet op zitten te wachten om de snelheidslimiet op onze autosnelwegen op te trekken naar 130 km/u, bekijkt men in Oostenrijk of 140 km/u een goed plan is.