Mobiliteit

Article image

“Bedrijfwagens milieuvriendelijker dan persoonlijke auto’s”

Volgens hr-dienstengroep Acerta is het “oneerlijk om de bedrijfswagen aan te wijzen als dé grote zondebok voor luchtvervuiling, omdat die stelling niet klopt”. Echt?

Article image

Automarkt kent heropleving in juli

De FOD Mobiliteit en Transport en Febiac maakten de cijfers van de inschrijvingen van nieuwe voertuigen in juli 2019 bekend. En die laten weer een lichte stijging in de verkopen zien.

Article image

Kan het mobiliteitsbudget de salariswagen vervangen?

Volgens een onderzoek van Acerta zou meer dan de helft van de Belgische werknemers bereid zijn om hun bedrijfsauto in te ruilen voor andere voordelen.

Article image

De zelfrijdende auto komt naar België: “Veiligheid primeert!”

Na een succesvolle reeks tests op circuit heeft Toyota Motors Europe besloten een versnelling hoger te schakelen. Hun zelfrijdende Lexus zal voortaan verschijnen in het straatbeeld van… Brussel!

Article image

Met de auto door Europa reizen was nog nooit zo ingewikkeld

Elektronische tolheffing, gebieden waar je stickers nodig hebt… Wie door Europa wil reizen met de auto, heeft een minimum aan voorbereiding nodig. Een overzicht.

Article image

Elektrische deelsteps: Alles wat je erover moet weten

Twee jaar geleden zag je ze nog nergens, maar vandaag zorgen nieuwe spelers ervoor dat het aantal deelsteps maar blijft groeien. Brussel trekt zelfs alle aandacht naar zich toe met maar liefst 5 operatoren, en daar komen er wellicht nog een aantal bij.

Article image

Belgen willen ecologischer rijden maar willen (of kunnen?) auto niet opgeven

AG Insurance and Touring hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar de mobiliteit in ons land. Uit de resultaten blijkt dat bijna 80% van de Belgen op een meer ecologische manier wil reizen…

Article image

3 rijhulpsystemen die je in gevaar brengen

Ze zijn alomtegenwoordig op moderne voertuigen en worden aangeprijsd als “onmisbaar” voor onze veiligheid. In de praktijk blijkt echter dat sommige rijhulpsystemen heel gevaarlijk kunnen zijn!

Article image

Veel meer chauffeurs uit buitenland geflitst

Het afgelopen jaar zijn in ons land meer dan 427.000 buitenlanders betrapt op snelheidsovertredingen. Dat zijn er veel meer dan de vorige jaren. Dat staat te lezen in De Tijd.

Article image

Verrassingstrajectcontrole in een Brusselse tunnel

De Hallepoorttunnel in Brussel werd recentelijk vernieuwd. Nu de eerste pv’s gevallen zijn, zijn we er ook achter gekomen dat… er een trajectcontrole geïnstalleerd is!

Article image

TOP 5 van de steden met het meeste verkeer

De stad met de meeste files in België is – zoals verwacht – Brussel. In het wereldklassement prijkt onze hoofdstad op de 39ste plaats.

Article image

Hoe ook jouw wagen zal bijdragen aan de Belgische verkeersveiligheid

Het is geen geheim dat auto’s steeds geconnecteerder worden. Maar wist je dat zo’n gegevensuitwisseling de verkeersveiligheid bevordert? Tests in België bevestigen dit.

Article image

Oversteekplaatsen in 3D, een illusie voor of van veiligheid?

Na Brussel zal ook Vlaanderen experimenteren met de befaamde 3D-oversteekplaatsen voor voetgangers. Minister van mobiliteit Ben Weyts loopt er helemaal warm voor.

Article image

Paradoxaal: Uber en Lyft verantwoordelijk voor files?

Je zou denken dat mobiliteitsdiensten zoals Uber en Lyft de congestie van auto’s in grote steden kunnen verminderen. Toch zou volgens een studie het tegendeel het geval zijn.

Article image

Trein het populairst bij pendelaars

Te laat of (net) op tijd, de trein blijft in de meeste gevallen de populairste vorm van openbaar vervoer om op het werk te geraken. Leefmilieu Brussel zorgde voor cijfermateriaal om deze stelling te staven.