Moto

Article image

Zeg hallo tegen de duurste (serie)motor ter wereld

De “Bugatti van de motorenmerken” wordt weleens gezegd. Ecosse, de Amerikaanse motorenfabrikant bouwt momenteel dan ook de duurste in serie geproduceerde tweewieler.

Article image

Je kind veilig vervoeren op de motor: De do’s en don’ts

Heb je een motor en wil je er ook je zoon of dochter mee vervoeren? Hier zijn enkele veiligheidstips en specifieke verkeersregels om zeker rekening mee te houden.

Article image

Honda Mean Mower: Klaar voor records! (+VIDEO)

De evolutie van de snelste grasmaaier ter wereld is eindelijk klaar! De doelstelling van Honda UK : 240 km/u halen!

Article image

TEST Suzuki GSX-S750 vs. GSX-S1000S: De naakte waarheid

Groot nieuws want van 6 tot 8 juli houdt Suzuki een GSX-R meeting op het circuit van Zolder met Kevin Schwantz als eregast. De GP500 wereldkampioen zal er zijn best doen om de nieuwe GSX-R1000 in de picture te zetten, al waren Leo en ik vooral benieuwd naar twee andere Suzi’s. Want terwijl het sportsegment anno 2018 geen hoge toppen meer scheert, zijn nakedbikes wel populair. Reden genoeg dus om Suzuki’s GSX-S1000S een keertje tegenover de GSX-S750 te zetten op het circuit van Mettet.

Article image

TEST Ducati Panigale V4S op Spa-Francorchamps (Mét Xavier Siméon!)

De nieuwste Ducati is ongetwijfeld de meest besproken superbike van het moment. Voor diegene die de voorbije maanden op de planeet Mars zaten: het is de eerste viercilinder in de geschiedenis van het Italiaanse merk. Toegegeven, begin de jaren ’60 was er een prototype voor de Amerikaanse markt met V4-motor en de gelimiteerde Desmosedici GP-replica had ook dezelfde configuratie in het vooronder. De Panigale V4 is echter de allereerste vierpitter die de Italianen op grote schaal gaan produceren. Met een broek vol goesting wacht ik dus al een tijdje op mijn eerste kennismaking.

Article image

Blaas je motorfiets nieuw leven in

Ben je een occasioneel motorrijder, dan gun je je motorfiets wellicht een jaarlijkse winterslaap. Wil je je stalen ros met liefde weer tot leven wekken, dan volg je best enkele weloverwogen stappen. Doe jij mee? Samen met het aantal zonnestralen groeit ook het aantal motards dat in het voorjaar weer op onze wegen verschijnt. In …

Article image

TEST Kawasaki Z900RS: retro op een hoger niveau

De Z900RS is een neo-retro die ons effectief doet denken aan een motor uit het verleden. De designers vertrokken van Kawasaki’s Z1 uit de jaren zeventig en gaven er een moderne twist aan, al is dat niet zonder risico’s. Doe je het goed, dan creëer je een prachtig hommage, maar als het net niet goed genoeg is, dan eindig je zoals een slecht gebrachte cover onderaan de hitlijst. Bovendien kwam het merk vorig jaar nog uit met een moderne, performante Z900. Dus ook qua prestaties zijn de verwachtingen redelijk hoog gespannen.

Article image

TEST Honda Gold Wing Touring Deluxe: Slagschip!

De zesde generatie Gold Wing mikt uiteraard nog steeds op doorwinterde motortoeristen en voelt bovenal stukken moderner aan dan zijn voorganger. Het design werd gestroomlijnder, de motor werd een kleine 40kg (!) lichter en daarnaast is hij ook slimmer dan zijn voorganger. De overdaad van knopjes en elektronische prulletjes op het vorige model werd ingeruild voor een nog steeds uitgebreide, maar erg intuïtieve middenconsole en een bijhorend TFT-dashboard. Hierop vinden we voortaan alle bedenkbare informatie terug, gaande van gegevens over de motor, tot de radio of ingewerkte GPS. Een korte rit in de haven volstond niet om uitgebreid op al deze details in te gaan, al kan ik je wel vertellen dat de elektronica eenvoudig in te stellen is en dat alles in het teken staat van een zo veilig en comfortabel mogelijke rit. Met name de instelbare modi die gekoppeld zijn aan de tractiecontrole, gasrespons, het ABS, maar ook aan het gekoppelde remsysteem en de DCT versnellingsbak spelen daar een grote rol in. En dat zonder dat de rijder er zijn hoofd over moet breken.

Article image

Zo hou je de batterij van je scooter of motor in topvorm

In de lente worden heel wat tweewielers opnieuw van stal gehaald voor gezellige ritjes in de zon. Soms wil de batterij echter niet helemaal mee na een winterslaap. Hoe kun je dit euvel vermijden? Eindelijk! Het mooie weer doet opnieuw zijn intrede. Kriebelt het ook bij jou om je motor uit de garage te halen? …

Article image

TEST Kawasaki Ninja 400: platgaan van het lachen

Meer power. Zo simpel kan het soms zijn om van een goede motorfiets een héél goede motorfiets te maken. Toch zagen we in het verleden veel sportmotoren die evolueerden naar erg krachtige, maar ook zware bakken zonder balans in het rijwielgedeelte. Zodus, heeft Kawa met de Ninja 400 het warme water nog eens uitgevonden, of is die 100cc er te veel aan?

Article image

TEST Harley-Davidson Iron 1200 & 48 Special: eenvoud siert

De Harley-Davidson Sportster bestaat al sinds 1957. Daarmee is het één van de langstlopende modelnamen voor eender welk voertuig, al is de ene Sportster uiteraard de andere niet. Integendeel. Er is tenslotte geen motorfiets die het begrip ‘custom’ beter definieerde en voor 2018 ging Harley zelf nog eens aan de slag voor twee variaties op hun evergreen.

Article image

Motorrijders: veilig op weg in de lentezon

Na een lange winter ben je eindelijk klaar om je geliefde motor of scooter uit de garage te halen. Maar wees voorzichtig! Motorrijden is niet zoals fietsen: je vergeet makkelijk de technieken. Met onze tips neem je een goede start. Voor het beste rijadvies hebben wij contact opgenomen met Bert Vanherf, instructeur rijvaardigheid en veiligheid …

Article image

TEST Triumph Tiger 1200: our wish is his command

Slechts enkele weken geleden werd op de EICMA het doek nog maar van de nieuwe Tiger 1200 gelicht en nu mag ik hem al aan de tand voelen. Of ik van die grote tijger schrik heb? Bijlange niet, ik kijk naar dit weerzien uit. Woorden zoals ‘comfortabel‘ en ‘vriendelijk‘ kleuren mijn herinneringen aan die laatste pittige herfstrit eerder dit jaar. Helaas voor de Tiger, hij heeft het woud niet voor zich alleen. Vandaar dat diens klauwen voor het jaar 2018 nodig moesten worden bijgevijld en onderging hij een flinke update. Immers, met comfort en vriendschap maak je geen ‘koning van de jungle’. Tja, what’s in a name?

Article image

TEST Suzuki GSX250R: aardappelmes voor een vuurgevecht

Waar zaten de Japanners met hun lul hoofd toen ze op het idee kwamen voor een 250? Dat was de algemene gedachte toen Suzuki eind vorig jaar de GSX250R introduceerde. Terwijl alle andere merken al lang een motorfiets tussen de 300 en 650 cc bouwen die de grenzen van het A2-rijbewijs aftast, komt Suzuki rijkelijk laat met een aardappelmesje naar een vuurgevecht. Ik ging in de buurt van het 3-landenpunt testen of deze motor echt zo kansloos is als hij op papier lijkt.

Article image

TEST Kawasaki Z900 full power vs 70KW (A2): F*** you

Europa verplicht jonge motorrijders tegenwoordig om een hoop cash uit te geven aan rijbewijzen. De bal ligt dus in het kamp van de motorfabrikanten om jonge motorrijders aan te trekken, ook op financieel vlak. De jaarlijkse behaal-gratis-je-rijbewijs-als-je-deze-motor-koopt-acties ga ik niet oplijsten, want Kawasaki heeft nu een érg interessant aanbod voor wie op jonge leeftijd zuinig met zijn centjes wil omspringen (en tegelijkertijd zijn/haar middelvinger opsteken richting de wetgever).