Moto

Article image

Europa staat achter kwaliteitslabel voor voortgezette rijopleiding

In een videoboodschap richt Europees Commissaris voor Transport zich tot motorrijders om ‘een veilige manier van motorrijden te omarmen’. De Sloveense politica in kwestie wijst eveneens ook op het belang van een voortgezette rijopleiding…

Article image

De Ronde Van Vlaanderen gezien vanop een motorfiets

Jaarlijks begeleiden de Motorrijders van de Vlaamse Moto Seingevers vzw tientallen wielerwedstrijden. Maar ook voor hen is er maar één de mooiste: de Ronde Van Vlaanderen….

Article image

Sensibiliseringscampagne: “Kijken Kijken om elke motorrijder te zien”

Ruim 30% van de Vlaamse autobestuurders geeft toe recent verrast te zijn geweest door een motorrijder, zo blijkt uit onderzoek van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde). Daarom lanceert de VSV een nieuwe campagne ‘Kijken kijken om elke motorrijder te zien’, die automobilisten en andere weggebruikers aanspoort om nog beter uit te kijken voor motorrijders. 

Article image

Motorkleding: wat mag (niet)?

“Met een gewone lichte jas en een klassieke jeans handel je nog altijd conform de wet”, zegt automobiel- en tweewielerfederatie Febiac. “Maar in de praktijk zijn motor- en scooterrijders zich ervan bewust dat speciale, goed beschermende kledij op de motor van levensbelang is.”

Article image

Een BMW-politiemotor bouwen: zo moet dat!

Vorig jaar restaureerde Clemens Hobohm van Kohl Motorrad uit Aken een BMW R 1200 RT politiemotor. In de time-lapse video hieronder zie je hoe Clemens de R 1200 RT, onderdeel per onderdeel weer opbouwt, en zo in z’n oorspronkelijke staat herstelt.

Article image

Yamaha lanceert Ténéré 700

De nieuwe Yamaha Ténéré 700 is een robuuste, compacte en wendbare trail. Hij voelt zich in zijn sas op zowel avontuurlijk terrein als in de dagelijkse files.

Article image

Reeds 8.000 tests gepland met de Moto Guzzi V85 TT

Er is bijzonder veel interesse in de Moto Guzzi V85 TT: meer dan 8.000 liefhebbers in Europa hebben al een testrit gepland met deze motor. De demoritten starten al in maart.

Article image

Nieuwe Honda CB650R

Honda wil prominenter aanwezig zijn in het segment van de “naked bikes” met middelzware motoren met deze gloednieuwe Neo Sports Café CB650R.

Article image

Moto Guzzi V85 TT kost 11.915 euro

Moto Guzzi heeft zopas de prijs bekend gemaakt voor zijn nieuwe baan-trail model, de V85 TT. Na het verdwijnen van de Stevio 1200 (eind 2016) was de motorfabrikant uit Mandello niet langer actief in dit segment.

Article image

Zo breng je je motor in “winterslaap”

Nu er stilaan zout op de weg ligt en de weersomstandigheden niet echt uitnodigen om met de motor op pad te gaan, blijven de meeste motoren op stal. We geven enkele tips om uw motorfiets deze periode van onbruik makkelijk te laten overbruggen.

Article image

Laatste exemplaren van de Ducati Panigale geleverd

De laatste 1.299 exemplaren van de Panigale R Final Edition worden inmiddels geleverd bij de Ducati-verdelers. Dit is de laatste kans voor liefhebbers van deze bijzondere motorfiets.

Article image

Sym lanceert elektrische scooter EE1 voor Europa

Er wordt vooral gesproken over elektrische auto’s, maar ook de markt van elektrische scooters is in volle expansie. De Taiwanese specialist Sym ontwikkelde zelfs een specifiek model voor de Europese consument: EE1.

Article image

Eerste elektrische Harley-Davidson komt in 2019

Harley-Davidson heeft fantastische plannen die weldra realiteit worden: een prestatiegerichte, 100% elektrische motor lanceren. De elektromotor zal geen gebruik maken van een koppeling of versnellingen.

Article image

61ste Trial van Mont Panisel

Op zaterdag 17 en zondag 18 november zal de Royal Auto Moto Club uit Bergen de 61ste editie van de internationale trial van Mont Panisel organiseren.

Article image

Piaggio MPE HPE is pittige scooter-driewieler

Piaggio breidt zijn gamma scooters op drie wielen (MP3) verder uit met de sportievere 300 HPE.