Moto

Article image

Ducati 916 gaat al kwarteeuw mee

Exact 25 jaar geleden werd de Ducati 916 gelanceerd. De befaamde Italiaanse constructeur viert deze verjaardag met een Panigale V4 ’25 Anniversario 916′, waarvan slechts 500 exemplaren geproduceerd zullen worden.

Article image

Steeds meer Belgen halen motorrijbewijs en hebben daar een goede reden voor

In tien jaar tijd is het aantal Belgen dat een rijbewijs voor een motorfiets (>50 cc) haalt, met 70 procent gestegen. Door de toenemende files zoeken mensen een alternatief om sneller op hun bestemming te geraken, zegt FEBIAC. Volgens de tweewieler-federatie moet de volgende regering meer werk maken om motorrijden te promoten binnen het mobiliteitsbudget, omdat dit ecologischer is, de files helpt op te lossen en fiscaal interessanter is voor werknemers.

Article image

Michelin Tracker, om buiten de lijntjes te kleuren

De Tracker is een nieuwe Michelin-band ontwikkeld voor off-roadgebruik.

Article image

Biker’s Classics, van 5 tot 7 juli

Naast de verschillende wedstrijden worden er ook meer dan 1.000 motorfietsen verwacht om te paraderen op het mooiste circuit ter wereld. Francorchamps verwelkomt op zaterdag, tussen 16u50 en 17u25 om precies te zijn, alle motorrijders die het nieuwe en oude circuit van 14 km willen rijden.

Article image

Oude motorfietsen niet langer welkom in Parijs en Londen

Als je van plan bent om deze zomer Londen of Parijs met de motor aan te doen, informeer je je maar beter goed op voorhand. Zowel in de Britse als in de Franse hoofdstad treden er nieuwe milieunormen inzake motorfietsen in voege.

Article image

Honda CB viert 50e verjaardag

In 1969 bracht Honda een motorfiets op de markt die niet alleen op zijn eigen merkgeschiedenis, maar op die van de hele motorwereld zijn stempel zou drukken: de CB 750, de eerste Superbike voor gebruik op de gewone weg. Vijftig jaar later is de CB nog steeds een referentie onder de echte sportieve roadsters.

Article image

Steeds meer motorrijders in België

Sinds mei 2013 valt België onder het systeem van het getrapte rijbewijs, een Europese regeling. Dit houdt dat in dat wie als 18-jarige wil starten met motorrijden na een theoretische en praktische proef de eerste twee jaar enkel mag rijden met een 125 cc motor of scooter met een vermogen van maximaal 11 kW of 15 pk. Hij of zij krijgt dan het A1-rijbewijs.

Article image

Motoren in België: inschrijvingscijfers bleven op koers in april

Ook vorige maand bleef de Belgische motormarkt goed draaien. In totaal werden er in april 3041 nieuwe motorfietsen, trikes en quads in het verkeer gebracht. Dat zijn er 191 meer dan in april 2018, maar liefst 6,7% erbij. Het mooie en warme weer rond Pasen zal daar voor iets tussenzitten, al zit de markt ook in een stijgende conjunctuur.

Article image

VIDEO: deze Harley-rijder heeft reflexen!

Een Harley-rijder uit dit groepje weet met de nodige koelbloedigheid én stuurmanskunst een aanrijding met een stilstaande Jeep nipt te vermijden. Bekijk deze formidabele ‘save’ in de bijhorende video.

Article image

Europa staat achter kwaliteitslabel voor voortgezette rijopleiding

In een videoboodschap richt Europees Commissaris voor Transport zich tot motorrijders om ‘een veilige manier van motorrijden te omarmen’. De Sloveense politica in kwestie wijst eveneens ook op het belang van een voortgezette rijopleiding…

Article image

De Ronde Van Vlaanderen gezien vanop een motorfiets

Jaarlijks begeleiden de Motorrijders van de Vlaamse Moto Seingevers vzw tientallen wielerwedstrijden. Maar ook voor hen is er maar één de mooiste: de Ronde Van Vlaanderen….

Article image

Sensibiliseringscampagne: “Kijken Kijken om elke motorrijder te zien”

Ruim 30% van de Vlaamse autobestuurders geeft toe recent verrast te zijn geweest door een motorrijder, zo blijkt uit onderzoek van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde). Daarom lanceert de VSV een nieuwe campagne ‘Kijken kijken om elke motorrijder te zien’, die automobilisten en andere weggebruikers aanspoort om nog beter uit te kijken voor motorrijders. 

Article image

Motorkleding: wat mag (niet)?

“Met een gewone lichte jas en een klassieke jeans handel je nog altijd conform de wet”, zegt automobiel- en tweewielerfederatie Febiac. “Maar in de praktijk zijn motor- en scooterrijders zich ervan bewust dat speciale, goed beschermende kledij op de motor van levensbelang is.”

Article image

Een BMW-politiemotor bouwen: zo moet dat!

Vorig jaar restaureerde Clemens Hobohm van Kohl Motorrad uit Aken een BMW R 1200 RT politiemotor. In de time-lapse video hieronder zie je hoe Clemens de R 1200 RT, onderdeel per onderdeel weer opbouwt, en zo in z’n oorspronkelijke staat herstelt.

Article image

Yamaha lanceert Ténéré 700

De nieuwe Yamaha Ténéré 700 is een robuuste, compacte en wendbare trail. Hij voelt zich in zijn sas op zowel avontuurlijk terrein als in de dagelijkse files.