Een nieuwe auto kopen

Met welke belastingen moet je rekening houden bij de aankoop van een nieuwe auto?

Wat je zeker in het achterhoofd moet houden als je een nieuwe auto koopt, zijn de taksen. Deze kunnen de totaalprijs immers fors de hoogte induwen. In Wallonië worden autobelastingen geregeld door de Service Public de Wallonie (SPW), terwijl Vlaanderen en Brussel hun eigen taksensysteem hanteren.

Gocar.be | Gepubliceerd op 17 nov. 2016 | Leestijd: 2 min

BIV/inschrijvingstaks

De belasting op inverkeerstelling (BIV) wordt voor alle niet-leasing personenwagens, auto’s voor dubbel gebruik en minibussen berekend (volgens deze formule) op basis van diverse milieukenmerken van het voertuig waaronder CO2-uitstoot, uitstoot fijn stof, brandstoftype, euronorm en aanwezigheid roetfilter. Ook houdt men rekening met de leeftijd van het voertuig (volgens datum eerste inschrijving).

Advertentie – lees hieronder verder

Jaarlijkse verkeersbelasting

De rijtaks is jaarlijks te betalen en wordt enkel berekend op basis van het fiscale vermogen (de cilinderinhoud dus). Voor 700cc (4 fiscale pk) of minder betaal je 79,07 €, voor 4.000 tot 4.100 cc (20 fiscale pk) kost het je 2.023,03 €. Heeft je wagen een nog grotere cilinderinhoud, betaal je 110,22 € per fiscale pk erbij, en als er een LPG-installatie in je wagen zit, moet er jaarlijks nog eens een aanvullende taks tussen 89,16 € en 208,20 € extra worden opgehoest (opnieuw afhankelijk van het aantal fiscale pk). Tot slot: behalve deze aanvullende belasting worden de bedragen elk jaar geïndexeerd…

Van plan om binnenkort een tweedehandsauto te kopen? Klik dan hier om het grootste zoekertjesaanbod van België te ontdekken! Je kan er niet enkel auto’s kopen maar ook gratis verkopen!

Ben je eerder geïnteresseerd in een nieuwe auto? Dan kan je op Gocar.be terecht om de ideale nieuwe stockwagen te vinden bij een verdeler in de buurt!

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon