Nieuwe modellen

2-Reeks Gran Tourer : eerste echte monovolume van BMW

Als u op zoek bent naar een premium MPV waarmee u 7 mensen kan transporteren, zal dit nieuws uit Genève u ongetwijfeld interesseren. BMW zal er de 2-Reeks Gran Tourer onthullen. Dat is de verlengde (21 cm) versie van de 2-Serie Active Tourer.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 16 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze eenvolumer is op enkel millimeters na even groot als een Renault Grand Scénic. Net zoals De Renault is deze 2-Reeks Gran Tourer ook een voorwielaandrijver die vooral praktisch wil zijn.

Dat merk je aan het modulaire interieur en aan de imposante kofferinhoud. BMW geeft aan dat die koffer zonder verpinken 560 liter bagage slikt. Als je de achterbank neerklapt, stijgt het laadvolume tot een aanzienlijke 1.905 liter.

Advertentie – lees hieronder verder

Om het interieur nog beter op de noden van het moment af te stemmen, beschikt de wagen over een achterbank waarvan je de rug asymmetrisch (40/20/40) kan neerklappen via een eenvoudige druk op de knop. De tweede bankrij kan je ook over een rail verschuiven en biedt plaats aan drie volwaardige kinderstoelen. De constructeur stelt dat je de zitjes achteraan ook volledig in de laadvloer kan verzinken.

Qua motorisaties neemt BMW het gamma van de 2-Reeks Active Tourer integraal over. Er is keuze uit drie verschillende dieselmotoren (216d, 218d en 220d) met een vermogen tussen de 116 en de 190 pk. Er zijn ook twee benzinemotoren (218i en 220i) die tussen de 136 en de 192 pk leveren.

Gelooft u dat deze BMW-MPV met de “populaire” eenvolumers kan concurreren ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon