5 weetjes over de nieuwe Opel Corsa

Na een erg lange carrière zal de Corsa eindelijk vervangen worden, en dat in samenwerking met PSA. De nieuwe stadsauto zal eveneens beschikbaar zijn in een elektrische versie. De prijs van die variant is nu ook bekend!

5 weetjes over de nieuwe Opel Corsa

1. Verwacht
De huidige Opel Corsa rust op een technische basis die dateert uit 2006. De vierde generatie werd doorheen haar carrière verschillende keren opgefrist, maar het wordt tijd dat een nieuwe generatie haar intrede maakt! Dat stond trouwens al eerder op het programma, maar de overname van Opel door PSA heeft voor wat vertraging gezorgd.

2. Gestileerd
De nieuwe Corsa is vier centimeter langer en vijf centimeter lager dan de vorige generatie, waardoor hij slanker lijkt dan zijn voorganger. De look is even modern als die van de Peugeot 208, maar toch nog onderscheidend. Dat geldt ook voor de binnenkant.

3. Elektrisch
De Opel Corsa deelt zijn basis met de nieuwe Peugeot 208 en net als de 208 zal ook de Corsa voor het eerst in een volledig elektrische versie beschikbaar zijn. Die elektrische versie wordt gedreven door 136 pk en een batterij van 50 kWh, goed voor een autonomie van 300 km.

4. Prijs
De 100% elektrische Opel Corsa-e zal beschikbaar zijn vanaf € 29.990 (Duitse prijs) en zal voor die prijs vrij volledig zijn uitgerust. De Corsa komt daardoor in het vaarwater van het instapmodel van de Volkswagen ID. 3. Het zal ook de moeite zijn om de prijs te vergelijken met de nieuwe Renault Zoé 2.

5. Andere motors
De 100% elektrische motor lijkt de grootste verandering te zijn op vlak van motorisatie. De thermische motoren zullen echter ook nog beschikbaar zijn. In het gamma zullen we de 1,2l benzin van PSA terugvinden met 75, 100 of 130 pk en een dieselmotor van 1,5l en 100 pk. Een OPC-versie werd nog niet bevestigd.