Nieuwe modellen

Audi A1: Nieuwe generatie zonder diesel! (+VIDEO)

Na verschillende teasers, trekt Audi het doek van de tweede generatie van de A1. Het nieuwe model lijkt met de drie sleuven in de motorkap in de stijl van de Quattro Sport veel stoerder en is nog enkel verkrijgbaar met benzinemotoren en vijf deuren.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 20 jun. 2018 | Leestijd: 2 min

Met het nieuwe platform van de Seat Ibiza en de Volkswagen Polo, werd de Audi A1 slechts enkele centimeters langer, maar valt hij wel veel ruimer uit dan de eerste generatie. Het koffervolume bedraagt voortaan 335 liter.

In het interieur prijken een digitaal dashboard en een groot centraal scherm dat optioneel tot 10 duim groot kan zijn. Verder zijn een resem rijhulpmiddelen voorzien: rijstrookbewaking, noodremhulp met voetgangers- en fietsersdetectie, een waarschuwing voor aanrijdingen of een actieve parkeerhulp.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap zitten enkel benzineblokken: de 1,0l met 95 of 116 pk, de 1,5l met 150 pk en een 2,0l die zelfs 200 pk produceert. Volgens de geruchten zou de Audi S1 ongeveer 250 pk leveren en ook beroep doen op de Quattro-architectuur.

De nieuwe A1 staat in de herfst in de showrooms en loopt nu van de band in het Spaanse Martorell en niet meer in Brussel.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon