Nieuwe modellen

De Mercedes GLA in wereldpremière in Frankfurt

Het merk met de ster koos voor het Salon van Frankfurt voor de onthulling van zijn nieuwe compacte SUV. De Mercedes GLA zal ongetwijfeld één van de sterren van het salon zijn.

| Gepubliceerd op 21 aug. 2013 | Leestijd: 2 min

De Mercedes GLA profiteert van de hype

Mercedes had al lang een compacte SUV in gedachten. Aangemoedigd door het succes van zijn compacte gamma en dan vooral door dat van de A-Klasse, zet het merk met de ster een nieuw voertuig op de wereld in een erg concurrentieel segment.

De Mercedes GLA erfde de esthetische trekjes van het A-gamma, maar is, zoals dat een SUV betaamt, groter met een lengte van 4,41 meter, een breedte van 1,8 meter en een hoogte van 1,49 meter. De koffer is ook ruimer en heeft een inhoud van 421 liter.

Advertentie – lees hieronder verder

Een echte SUV

Het merk met de ster lanceert een volwaardige SUV. Uitgezonderd van de 200 benzine van 156 pk, zijn alle Mercedes GLA’s uitgerust met een vierwielaandrijving. De 250 benzine met 211 pk is het paradepaardje van het gamma. Bij ons zijn het nochtans de 200 en de 220 CDI van 136 en 170 pk die het meeste succes zouden moeten oogsten.

De Mercedes GLA zal natuurlijk ook uitgerust zijn met de onmisbare connectiviteitsopties en andere toepassingen. De wagen zal ook voorzien zijn van enkele veiligheidsopties zoals een vermoeidheidssensor en het botspreventiesysteem kan zelfs de controle van de remmen overnemen tot 200 km/uur.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon