Nieuwe modellen

De nieuwe Mercedes A-klasse heeft alles van een grote (+VIDEO)

Mercedes heeft zopas de vierde generatie A-klasse onthuld. De nieuweling wil niet alleen de ‘kleine Mercedes’ zijn, hij kan ook rekenen op tal van vernieuwende technologieën binnen dit segment. Hij hoeft overigens ook niet onder te doen voor zijn grote broer, de S-klasse!

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 5 feb. 2018 | Leestijd: 2 min

Op vlak van design neemt de nieuwe A-klasse de stijlkenmerken van de jongste CLS over. We zien uiteraard ook elementen van de vorige generatie, maar de koplampen ogen veel smaller en de achterlichten bestaan voortaan uit twee elementen. De wagen werd ook 2 cm langer (wielbasis groeide 3 cm), maar hij wil voornamelijk praktischer zijn met een koffer van 370 l (+29 l).

Binnenin deze compact zien we twee grote schermen op het dashboard. De klant kan de grootte ervan kiezen (7 of 10,25 inch). Op die manier wil Mercedes de technische evolutie van deze vierde generatie etaleren. Het is ook het eerste model dat met de nieuwe Mercedes-Benz User Experience (MBUX) interface wordt uitgerust. Dat is een persoonlijke assistent met artificiële intelligentie. Het systeem is vergelijkbaar met Amazon Alexa en speelt in op alle wensen van de inzittenden. Men kan het activeren door “Hey Mercedes” te zeggen.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze compacte Mercedes heeft ook recht op het semi-autonoom rijsysteem van de E-klasse en de S-klasse. Deze rij-assistent kan zelfs vertragen om bijvoorbeeld een bocht te nemen.

Bij de lancering worden twee benzinemotoren en één diesel aangeboden. Het gaat om een 1.4 turbo met 163 pk, een 2.0 turbo, goed voor 224 pk en de 1.5 diesel die 116 pk levert. Vanaf de zomer wordt ook een automaat, een sportonderstel en vierwielaandrijving aan het gamma toegevoegd.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon