Nieuwe modellen

Deze Mercedes E-klasse Coupé vult familie verder aan

Mercedes licht officieel het doek van de nieuwe E-klasse Coupé. Hij vult het gamma van de E-klasse dat vandaag bestaat uit een berline, een break en een avontuurlijke break verder aan. Er zijn flink wat gelijkenissen met de C Coupé en de S Coupé.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 14 dec. 2016 | Leestijd: 2 min

Deze nieuwe E Coupé is 21 cm kleiner dan zijn grote broer en 13 cm langer dan zijn kleinere zusje. De familietrekjes zijn erg uitgesproken (vooral qua snuit) wat het moeilijk maakt om de drie modellen te onderscheiden. De E-klasse Coupé krijgt wel een specifieke achterkant en in profiel zie je ook geen middenstijl. Het zijruitje achteraan bestaat dan weer uit twee delen. Verder werd de vering 15 mm verlaagd vergeleken met de berline. Deze E Coupé pakt ook uit met heel wat technologie.

Onder de motorkap voorziet Mercedes slechts één diesel, het gaat om de nieuwe viercilinder met 194 pk. Er is echter een ruime keuze aan benzinemotoren. De 2.0 viercilinders leveren 184 of 245 pk en de 3.0 V6 is goed voor 333 pk. Op termijn volgt ook een 63 AMG voor liefhebbers van stevige sensaties. Er zou ook een E50 AMG tussenoplossing in de maak zijn.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon