Nieuwe modellen

Eerste Renault pick-up

Op het salon van Argentinië in Buenos Aires heeft Renault eind vorige week een pick-up voorgesteld. Die zal op deze Zuid-Amerikaanse markt erg succesvol worden. De wagen gaat als Duster Oroch door het leven. Hij komt met een dubbele cabine en is niets meer of minder dan een afgeleide van de Dacia Duster die we bij ons kennen.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 22 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

De wagen deelt zijn vormtaal met de Duster maar krijgt een grotere bodemspeling en een laadbak die zowel voor professionals als voor gezinsgebruik geschikt is. Deze Duster moet bovenal praktisch zijn en biedt bovendien vijf zitplaatsen. Renault stelt dat hij er zal gaan uitzien als een klassieke Amerikaanse “pick-up truck”.

Het spreekt dat deze Renault qua proporties niets te maken heeft met de producten die we in het land van Uncle Sam zien. Qua afmetingen is hij een stuk kleiner, hij wil immers concurreren met enkele typisch Zuid-Amerikaanse modellen. Daarbij denken we aan de Volkswagen Saveiro en de Fiat Strada. Renault voorziet twee benzinemotorisaties voor de Duster Oroch; een 1.6 en een 2.0.

Advertentie – lees hieronder verder

Renault overweegt om in de loop van 2016 nog een tweede pick-up te lanceren. Die zou gebaseerd zijn op de basis van de Nissan Navarra. Het zou zelfs kunnen dat dit model ooit ook op onze Europese markt zal worden gelanceerd. Steeds meer gezinnen zijn immers op zoek naar een voertuig dat het nuttige aan het aangename kan koppelen.

Zou u mogelijk interesse tonen voor deze Duster Oroch pick-up ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon