Nieuwe modellen

Facelift Mercedes S-klasse: steeds meer technologie (+VIDEO)

Mercedes lanceert een facelift van zijn limousine na een carrière van 4 jaar. Daarmee evolueert de S Klasse discreet op stilistisch vlak, maar krijgt er wel heel wat nieuwe technologie en nieuwe motoren bij, waaronder twee V8’s.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 20 apr. 2017 | Leestijd: 2 min

De Mercedes S Klasse werd recent wat voor de wielen gereden door zijn kleine broer, de E Klasse, maar zet nu weer de puntjes op de i met zijn nieuwe technologische uitrusting: een snelheidsregelaar verbonden met de GPS om te vertragen in bochten en bij het naderen van kruispunten, autonoom inhalen op snelwegen, overhellen van het koetswerk in bochten voor comfortabeler rijden of ook automatisch parkeren.

Uiteraard pakt de S Klasse nog steeds uit met een zeer luxueus interieur dat tal van kleine wijzigingen onderging en nu ook geniet van de nieuwe «Energizing» functie die een invloed heeft op de airco, de stoelen, de sfeerverlichting en de muziek voor naar keuze meer « vitaliteit » of «genot» aan boord.

Advertentie – lees hieronder verder

Ook onder de motorkap is er groot nieuws te melden met de komst van de nieuwe diesel-zescilinders-in-lijn van 286 of 340 pk, naast de V8 bi-turbo op benzine goed voor 469 pk in de S560 (die de S500 vervangt) en de nieuwe 612 pk sterke V8 4,0l uit de AMG GTR die een plaats krijgt in de AMG S63.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon