Uiteindelijk gelijkt de BMW 8 Reeks sterk op het studiemodel van september laatstleden. Hij is gebouwd op de basis van de 7 Reeks berline en profileert zich als een geduchte concurrent van de Mercedes S Klasse coupé. Toch is zijn positionering iets anders en meer gericht op de rijdynamiek die men van dit merk verwacht.

Dat vertaalt zich in een architectuur met 2+2 plaatsen, en vooral de aanwezigheid van vierwielsturing en vierwielaandrijving. Voor de lancering zijn twee motoren voorzien: een 3 liter zescilinder diesel voor de 840d en een V8 turbo benzine met 530 pk voor de 850i ! Voor de overbrenging wordt beroep gedaan op een achtversnellingsbak in combinatie met een actief sperdifferentieel. En om zijn rijgedrag verder te perfectioneren kan de 8 Reeks ook optioneel voorzien worden van een actieve stabilisatoren.

Uiteraard zijn de uitrusting en de technologie nauw verwant met de 7 Reeks, met onder meer een digitaal dashboard in plaats van de tellers, een multimediasysteem met gebarenbediening en brede personaliseringsmogelijkheden. De marktlancering is voor de herfst gepland.