Nieuwe modellen

Hyundai Kona: nieuwe telg op de SUV-markt (+VIDEO)

Hyundai onthult officieel de Kona. Dat is een nieuwe, compacte SUV die een concurrent zal worden voor de jongste Citroën C3 Aircross, de Renault Captur of de Nissan Juke. Hij oogt zeer avontuurlijk en beschikt over heel wat technologie.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 14 jun. 2017 | Leestijd: 2 min

De koplampen van de Kona bestaan uit twee delen zoals eerder al te zien was op enkele gelekte beelden. De “Cascading grille” is kenmerkend voor de nieuwste Hyundai-modellen. Hij krijgt ook kunststof beschermstrips op de vleugels, de zijschorten en erg opvallende exemplaren rond de lichtunits.

Net als de C3 Aircross die enkele uren eerder werd voorgesteld, beschikt deze Kona over heel wat technologie zoals een head-up display, een inductielader voor smartphones, noodremhulp om ongevallen te voorkomen, rijstrookassistent en een multimediasysteem met 8-inch scherm dat compatibel is met CarPlay en Android Auto.

Advertentie – lees hieronder verder

De Kona is leverbaar met een 1.0 l met 120 pk of een 1.6 benzinemotor met 177 pk. Dieselrijders kunnen rekenen op een 1.6 die 110 of 136 pk levert. De wagen wordt in het tweede semester op de Europese markt verwacht.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon