De Santa Fe meet voortaan 4,77 meter en dat is 8 cm langer dan het uittredende model. Dit komt vooral de beenruimte van de passagier op de tweede rij ten goede, want zij krijgen 38 mm extra voor hun benen. Net als voorheen is deze grote Koreaan leverbaar met 5 of met 7 zitplaatsen, de koffer slikt 585 of 130 liter, al naargelang de configuratie.

Je herkent het nieuwe model aan de koplampen op twee niveaus zoals we dat eerder op de Kona zagen. Deze compacte stads-SUV heeft zijn grote broer ook op vlak van interieur geïnspireerd. Er staat immers een zwevend aanraakscherm bovenop de centrale console. De uitrusting is uiteraard meer dan volledig met geventileerde stoelen, een verwarmd stuur, een 630 W sterk audiosysteem, head-up display en tal van rijhulpmiddelen.

Deze Santa Fe vernieuwt eveneens met een bijkomend rijhulpsysteem dat de bestuurder attent maakt om de kinderen op de achterbank niet te vergeten. Als er beweging wordt geconstateerd, nadat de chauffeur de wagen heeft afgesloten, activeert de Santa Fe automatisch de vier richtingaanwijzers en stuurt het een SMS naar de bestuurder.

De constructeur voorziet zes motorisaties die allen in combinatie met een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving worden geleverd. Het gamma benzinemotoren bestaat uit de 2.0 GDI, de 2.0 T-GDI, de 2.4 GDI en de 3.3l V6 GDI die 300 pk levert. Dieselrijders hebben de keuze tussen de 2.0 CRDi en de 2.2 CRDi met een maximumvermogen tot 200 pk.