Nieuwe modellen

Kia Sportage deelt platform met Hyundai Tucson

Op het salon van Frankfurt in september zal Kia de vierde generatie Sportage onthullen, het neefje van de Hyundai Tucson. Van die laatste kennen we  al heel wat details en de constructeur toonde ons zopas al enkele tekeningen van het toekomstige model. In Zuid-Korea worden al uitgebreide tests gedaan met wagens die nauwelijks nog gecamoufleerd zijn. Kortom, we kunnen ons vandaag al een duidelijk beeld vormen van hoe de wagen er zal uitzien …

Laurent Norro | Gepubliceerd op 19 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Qua vormtaal mogen we ons verwachten een erg aantrekkelijke snuit die zelfs een beetje gelijkenissen vertoont met de Porsche Macan. De wagen oogt in elk geval veel sportiever dan de actuele versie.

Wat het interieur betreft, kunnen we ons enkel baseren op de informatie die we van Kia zelf kregen. Zij hebben het over een “meer geraffineerd interieur”. Men zal uiteraard elementen van de Sorento  en de nieuwe Kia Optima berline overnemen.

Advertentie – lees hieronder verder

De technische basis van deze SUV wordt gedeeld met de Hyundai Tucson. Net als zijn neefje zal deze Sportage leverbaar zijn met voor- of met vierwielaandrijving. En ook onder de motorkap zullen we hetzelfde gamma motoren vinden. Dat bestaat uit benzine- en dieselmotoren waarvan het vermogen varieert tussen de 115 en de 184 pk. Standaard worden deze motoren aan een manuele zesversnellingsbak gekoppeld maar optioneel zal ook de gerobotiseerde transmissie met dubbele koppeling beschikbaar zijn.

Denkt u dat deze Kia Sportage een concurrent wordt voor de Hyundai Tucson ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon