Nieuwe modellen

Lexus RX : SUV wordt vernieuwd

Lexus, de luxedochter van Toyota, vernieuwt haar gamma. Afgelopen woensdag werd op het salon van New York de vierde generatie RX voorgesteld. Dit is een erg belangrijk model voor de constructeur. Hij is immers goed voor een derde van de Lexus-verkoop. Het spreekt dat de constructeur dit model tot in de puntjes heeft verzorgd.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 7 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Hij lijkt fel op de NX (zijn kleinere broer) maar de RX heeft duidelijk aan het flesje groeihormonen gezeten. Met de generatiewissel wordt deze SUV meteen 12 cm langer. Hij is echter even breed en hoog als zijn voorganger en ook de vormtaal blijft behouden. Het lijnenspel is iets scherper met hier en daar een extra koetswerkplooi in de flanken en de spatborden. De zijruit achteraan werd verder doorgetrokken richting achterklep. Net zoals de overige Lexus-modellen krijgt de snuit Dark Vador-trekjes.

Het interieur werd wat gezelliger en achteraan oogt een en ander vrij futuristisch. Net zoals zijn concurrenten krijgt deze SUV een 12 inch aanraakscherm bovenop het dashboard. Head-up display wordt standaard geleverd zodat de bestuurder de belangrijkste rij-informatie altijd in zijn gezichtsveld heeft.

Advertentie – lees hieronder verder

In België zal deze RX enkel beschikbaar zijn met een hybride motorisatie. Onder de motorkap vinden we een 3,5 liter grote V6 in combinatie met een elektromotor. Die tandem levert een systeemvermogen van ongeveer 300 pk. Deze nieuwe RX wordt tegen het jaareinde bij de dealers verwacht.

Wat vindt u van deze vierde generatie RX ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon