Nieuwe modellen

Mazda CX-3 : outsider in het compacte SUV-segment

Op het salon van Genève toonde Mazda in Europese première een compacte SUV, de CX-3. Binnen het Mazda gamma wordt de CX-3 onder de CX-5 gepositioneerd. Het wordt dus een concurrent voor de Renault Captur, de Nissan Juke en de Opel Mokka.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 19 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Qua look valt op dat deze wagen over een radiatorrooster beschikt dat een beetje onderuit staat. Hij krijgt een verfijnd lijnenspel en ronde flanken. Om deze flanken niet te beschadigen, voorziet Mazda rondom de wielkasten een plastic beschermstrip. De wagen beschikt ook over een aanzienlijke bodemspeling.

Het interieur oogt erg sober maar is afgewerkt met kwalitatieve materialen. De sfeer binnenin sluit aan bij de andere modellen van het Mazda-gamma. Qua ruimteaanbod moeten de inzittenden achteraan tevreden zijn met een beperkte hoofdruimte. Een en ander is het resultaat van het Kodo-design waaraan Mazda vasthoudt.

Advertentie – lees hieronder verder

Mazda lanceert de CX-3 met drie verschillende afwerkingsniveaus. Afhankelijk van de gekozen versie beschikt de wagen over een infotainment systeem, navigatie, noodremhulp, rijstrookassistent, head-up display en een systeem dat bewegende obstakels achter de wagen herkent.

Qua aandrijving is deze CX-3 beschikbaar met voor- of met vierwielaandrijving. Mazda biedt drie motoren aan waaronder twee tweeliter benzinemotoren (120 of 150 pk) en een 1,5 liter grote diesel (105 pk). Deze motoren worden aan een manuele transmissie gelinkt. Optioneel is er een zestrapsautomaat. Deze CX-3 komt nog deze zomer op de markt.

Denkt u dat deze SUV goed in de markt zal liggen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon