Nieuwe modellen

Mini break met zes deuren

Mini heeft net de tweede generatie van haar Clubman break getoond. De wagen is helemaal nieuw want vergeleken met de eerste versie is er een wereld van verschil. Op het salon van Frankfurt in september zal de wagen eindelijk ook gezinnen kunnen bekoren !

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 29 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

De Mini behoudt zijn vormtaal maar hij groeit in alle richtingen. Deze nieuwe Clubman is 4,25 meter lang , 1,80 meter breed en 1,44 m hoog. Met deze nieuwe proporties beschikt hij zelfs over een koffer van 360 liter. Als je ook de achterbank neerklapt, stijgt het laadvolume tot 1.250 liter.

In de praktijk verliest de Clubman zijn deur die in de tegenovergestelde richting opent. In de plaats komen twee conventionele achterdeuren. De twee deurtjes die toegang geven tot de koffer blijven wel op post zodat de Mini in totaal zes deuren heeft.

Advertentie – lees hieronder verder

Binnenin vinden we de sfeer van de derde generatie Mini. De constructeur zorgde voor een extra breed dashboard waar alle bedieningsorganen een plekje krijgen.

Onder de motorkap van deze Clubman, biedt Mini de keuze uit drie motorisaties. Op benzine is dat een 1,5 liter grote driecilinder (136 pk/220 Nm) en een tweeliter viercilinder (192 pk/280 Nm). Dieselrijders worden met een tweelitermotor bediend (150 pk/330 Nm). Deze motoren worden standaard aan een manuele zesversnellingsbak gelinkt, in optie wordt een Steptronic zes- of achttrapsautomaat gemonteerd.

Wat vindt u van deze tweede generatie Mini Clubman ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon