Nieuwe modellen

Nieuwe BMW X5: Nog robuuster (+VIDEO)

BMW onthult de vierde generatie van de X5, een bijzonder belangrijk model voor de constructeur. Hij wordt groter, nog indrukwekkender en krijgt vooral heel veel technologie.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 6 jun. 2018 | Leestijd: 2 min

Vergeleken met het uittredende model is deze nieuwe X5 36 mm langer geworden. Die extra ruimte zit vooral tussen de assen, want de wielbasis nam met 42 mm toe wat voornamelijk voor extra interieurruimte zorgt. De schouderruimte stijgt overigens met 66 mm.

Binnenin de X5 wordt alles – net zoals bij zijn concurrenten – doorgedreven gedigitaliseerd. Ook de tellercluster wordt voortaan op een 12,3 inch display geprojecteerd en het oogt bijzonder futuristisch. Verder geniet de grote SUV ook van vernieuwende technologie zoals een systeem dat aangeeft wanneer de bestuurder voorrang heeft en hem ook waarschuwt voor straten met eenrichtingsverkeer. De wagen kan (in bepaalde omstandigheden) zelfs autonoom achteruit rijden.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze nieuwe X5 heeft ook recht op een totaal nieuwe vierwielaandrijving in combinatie met vierwielsturing en variabele ontdubbeling van de stuurbekrachtiging. Het optionele offroad pack biedt verder een pneumatische demping waarvan de hoogte over 80 mm instelbaar is en het pack biedt ook een sperfunctie.

Onder de motorkap worden slechts zescilinders voorzien. De X5 xDrive 40i op benzine levert 240 pk en de xDrive 30d en M50d dieselversies leveren respectievelijk 265 en 400 pk. De meest gespierde versie wordt door vier turbo’s beademde V8-motor van 462 pk. Jammer genoeg zal deze 4.4 l V8-versie slechts op andere markten worden aangeboden. Jammer…

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon