Nieuwe modellen

Nieuwe Ford Focus nu ook als break

Gisteren werd de nieuwe Ford Focus onthuld. Naast de Vignale, de Active en de ST-Line van deze compact, toont Ford ons vandaag ook de breakversie.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 11 apr. 2018 | Leestijd: 2 min

De interieurruimte werd in deze breakversie – nog meer dan bij de vijfdeursversie – geoptimaliseerd. De nieuweling groeit in alle richtingen en vooral de wielbasis wordt 81 mm langer, waardoor er 50 mm extra knieruimte ontstaat voor de achterste inzittenden in vergelijking met het vorige model. De Focus break meet voortaan 4.668 mm.

Advertentie – lees hieronder verder

De overige extra ruimte komt vooral het laadvermogen ten goede. Met de achterbank rechtop wordt de koffer 25 mm langer en wanneer die wordt neerklapt, ontstaat zelfs 175 mm extra kofferlengte. Het laadvolume bedraagt dan 1.650 liter en er komt 43 mm nuttige laadhoogte bij. De toegang tot de koffer is ook erg praktisch dankzij de elektrisch bediende kofferklep met handenvrije bediening.

Het motorgamma is een doorslag van dat van de berlineversie: 1.0 l EcoBoost met 85, 100 of 125 pk; 1.5 l Ecoboost van 150 of 182 pk;  1.5 l TDCi met 95 of 120 pk en de 2.0 TDCI die 150 pk levert.

Lees ook:

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon