Nieuwe modellen

Nieuwe Lexus UX moet CT doen vergeten

Het nieuwste Lexus-model is de UX. Het gaat om een compacte SUV die de (eveneens compacte) CT zal vervangen. Hij zal uiteraard ook over een hybride motorisatie beschikken.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 8 mrt. 2018 | Leestijd: 2 min

Deze definitieve versie oogt minder extravagant dan de UX concept die in 2016 op het autosalon van Parijs in de schijnwerpers stond. De UX in Genève ziet er braver uit, maar het radiatorrooster met zandlopermotief blijft behouden. Het interieur oogt vrij conventioneel en dat staat een beetje haaks op het koetswerk dat getuigt van een uitgesproken karakter. De UX wordt niet alleen bedacht met de jongste generatie veiligheids- en infotainmentsystemen, hij heeft ook recht op het trackpad dat in de grotere Lexus-modellen wordt gebruikt.

Op technisch vlak deelt deze SUV zijn platform met de Toyota C-HR (dat op zijn beurt van de Prius is afgeleid). Die basis belooft voor een efficiënt rijgedrag en als we Lexus mogen geloven, zal het zelfs dynamisch zijn. Vooral de F-Sport versie kan rekenen op een stugger onderstel.

Advertentie – lees hieronder verder

Lexus zal op onze markt enkel een hybride motorisatie aanbieden en dat wordt de nieuwe en krachtige 2.0 benzinemotor in combinatie met een elektromotor, goed voor 180 pk. Al dat vermogen gaat via een nieuwe CVT-versnellingsbak naar de vooras. Optioneel wordt ook vierwielaandrijving voorzien.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon