Nieuwe modellen

Nieuwe Mercedes coupé

Vindt u de Mercedes S-Klasse Coupé erg aantrekkelijk maar net iets te duur ? Geen nood want op het salon van Frankfurt lanceert het merk met de ster een compactere coupéversie op basis van de nieuwe C-Klasse. Volgens Gorden Wagener, designverantwoordelijke van het merk, zal deze nieuwe C-Klasse coupé nog verfijnder en mooier zijn dan de S-Klasse coupé. Als hij het zegt …

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 16 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze C-Klasse coupé is de derde modelvariant binnen het gamma. De nieuweling vult het actuele aanbod aan dat vandaag bestaat uit de berline en de break. Deze Mercedes is meteen ook de voorbode van een cabrioversie. Die laatste werd nog niet officieel bevestigd maar het lijkt meer dan waarschijnlijk. Met de C-Klasse coupé wil Mercedes het hoofd bieden aan de Audi A5 en de BMW 4-Reeks.

Het spreekt dat ook deze versie het platform, de technologie en het motorgamma van de bestaande break en berline zal overnemen. Onder de motorkap vinden we dus de viercilinder BlueTEC diesels met een vermogen tussen de 115 en de 204 pk. Voor benzinerijders zijn er vier- en zescilinders die tussen de 156 en de 333 pk leveren.

Advertentie – lees hieronder verder

Tobias Moers, de baas bij AMG, liet ook verstaan dat op het salon van Frankfurt tevens de 63 AMG-versie van deze C-Klasse coupé zal worden onthuld. Onder de motorkap van die krachtpatser zit de 4 liter grote biturbo V8, goed voor 476 pk en 650 Nm. Dat meer dan voldoende om de Audi RS5 en de BMW M4 te irriteren.

Wacht u vol ongeduld op deze Mercedes C-Klasse coupé ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon