Nieuwe modellen

Nieuwe Peugeot 408 : Chinees model

De Chinese markt is verzot op wagens uit het C-segment. De Franse fabrikant kan dat gegeven niet ontkennen. In april werd daarom het allernieuwste model, de 408, onthuld op het salon van Peking. Deze berline is veel meer dan een 308 met kofferruimte. De wagen neemt niet alleen de wielbasis over van de 308 SW (2,73 meter), maar ontleent ook talrijke technische en structurele elementen van de 308 die in Europa tot 'Auto van het Jaar 2014' gekozen werd. Dat gezegd zijnde heeft de 408 ook zijn intrinsieke eigenschappen. 

| Gepubliceerd op 16 mei 2014 | Leestijd: 2 min

Zo heeft de 408 geen 'e-cockpit' aan boord. Je hoeft dus niet te zoeken naar het kleine stuur, de tellers bovenaan het dashboard of een interface met aanraakscherm. De cabine is ingericht in T-vorm en sluit dus meer aan bij die van de 508.

In China kan je niet om benzinemotoren heen waardoor het merk met de leeuw dus drie benzinemotoren voorstelt. De instapmotor is een 1.2 e-THP drukgevoede driecilinder die 130 pk ontwikkelt. Vervolgens kunnen de klanten beschikken over een 1.6 THP-motor met 160 pk en een start-stopsysteem. Tot slot stelt Peugeot ook nog een nieuwe motor voor, de 1.8 THP met 200 pk en een koppel van 280 Nm. Alle motoren worden standaard gelinkt aan een automatische versnellingsbak.

Advertentie – lees hieronder verder

Momenteel is er nog geen informatie beschikbaar over wanneer de 408 eventueel in ons land op de markt zou komen. 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon