Nieuwe modellen

Nieuwe S60 wordt eerste in VS gebouwde Volvo (+VIDEO)

Volvo heeft zijn nieuw berlinemodel in Charleston, South Carolina, voorgesteld, dit wordt de eerste Volvo-fabriek op Amerikaanse bodem. Deze nieuwe S60 wordt ook het eerste model waarvan geen dieselversie zal worden aangeboden.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 21 jun. 2018 | Leestijd: 2 min

Net zoals de eerder gelanceerde V60 zich verhoudt tot de V90, is het design van de S60 erg verwant met dat van zijn grote broer, al oogt het compactere model iets sportiever. Henrik Green, vicepresident voor ‘research & development’ bij Volvo ziet het als volgt: “het actieve onderstel en de verschillende rijmodi maken er een ‘drivers’ car’ van”.

Onder de motorkap komt geen dieselmotorisatie, want de S60 is voornamelijk bedoeld voor de Amerikaanse en de Chinese markt. In Europa zal de reeds gecommercialiseerde breakversie het belangrijkst zijn.

Advertentie – lees hieronder verder

S60-klanten krijgen de keuze uit twee viercilinder benzinemotoren die 245 of 320 pk leveren. Er komen ook twee plug-in hybride modellen met 340 of 390 pk. Tot slot volgt er een ‘Polestar Engineered’-versie waarvan het vermogen werd opgetrokken tot 415 pk.

Volvo blijft trouw aan zijn veilige imago en stelt dat de S60 éé n van de veiligste berlines op de markt is. Naast een brede waaier aan veiligheidsuitrusting, kan het City Safety systeem met de automatische remfunctie de bestuurder bijstaan om aanrijdingen met voetgangers, fietsers of grote dieren te voorkomen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon