Nieuwe VW Polo heeft alles van een grote (+VIDEO)

|

Volkswagen toont de zesde generatie van de Polo. Hij is gebaseerd op het MQB-A0 onderstel en biedt interieurruimte die vergelijkbar is met die van een Golf IV in combinatie met bijzonder veel geïntegreerde technologie.

Deze Polo deelt het platform met zijn neefje, de Seat Ibiza, en dat vertaal zich ook in extra interieurruimte omdat de wielbasis 53 mm is gegroeid. Hij neemt ook de koffer van 351 liter over van de Ibiza. Van beide modellen wordt niet langer een driedeurs versie geleverd.

Hoewel het koetswerk erg dicht bij dat van het actuele Polo-model staat, oogt het interieur verrassender met een dashboard dat men kan personaliseren. Optioneel komt er zelfs een groot scherm in de plaats van de klassieke wijzerplaten. Verder is er een 8 inch multimediascherm met de nodige connectiviteit, er zijn tal van rijhulpmiddelen en starten kan keyless.

De Polo krijgt de nieuwste motorisaties want naast de 1,0 MPI wordt ook de uitstekende 1,0l TSI met 95 of 115 pk geleverd. Zelfs de nieuwste 1,5 TSI is beschikbaar en voor dieselrijders is er de 1,6 l viercilindermotor die 80 of 95 pk levert.

Helemaal bovenaan het gamma staat de Polo GTI die wordt aangedreven door een 2,0 TSI-motor die voortaan 200 pk sterk is.