Nieuwe modellen

Nio lanceert de ES8, een Chinese rivaal voor de Tesla Model X (+VIDEO)

Nadat de Chinese constructeur Nio een volledig elektrisch aangedreven supercar voorstelde, lanceert het merk zijn eerste elektrische SUV. Deze ES8 biedt plaats aan 7 inzittenden en beschikt over twee elektromotoren die samen 600 pk sterk zijn.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 27 dec. 2017 | Leestijd: 2 min

De motoren leveren bovendien 840 Nm aan trekkracht die over de vier wielen wordt verdeeld. Zo spurt de Nio ES8 in amper 4,4 seconden van 0 tot 100 km/u en dat is haast even snel als de Tesla Model X P100D. Op vlak van autonomie belooft deze elektrische SUV 355 km, gemeten volgens de NEDC-cyclus.

De ES8 heeft een verwisselbare batterij die in amper 3 minuten kan worden vervangen. Verder biedt de Chinese constructeur een snel laadsysteem waarbij men 100 km kan bijladen in 10 minuten.

Advertentie – lees hieronder verder

Dankzij tal van sensoren, beschikt de Nio ES8 ook over tal van autonome rijfuncties en de prijs blijft beperkt want op de Chinese markt kost hij omgerekend € 57.500. Het eerste verkooppunt in Peking is al open en in de loop van 2018 komen er nog 9 filialen in andere Chinese steden bij. Pas in een volgende fase zal het merk ook andere markten aanboren.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon