Nieuwe modellen

Nissan Pulsar wil de Golf van zijn voetstuk halen!

Nissan staat op de Mondial de l’Automobile in het centrum van de belangstelling met haar gloednieuwe Pulsar ! met dit compacte vijfdeursmodel keert de Japanse constructeur terug naar het C-segment. Nissan is vastberaden om het de tenoren van de markt zoals de Peugeot 308, de Opel Astra en de Volkswagen Golf knap lastig te maken.

| Gepubliceerd op 7 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

De Pulsar krijgt een vrij klassiek design maar de constructeur geeft aan dat de wagen volledig met het oog op de Europese markt werd ontwikkeld. Ondanks de klassieke vormtaal neemt de Pulsar zowel voor- als achteraan enkele stijlkenmerken van de Note en de Qashqai over. De Pulsar meet in totaal 4.385 mm en beschikt over een genereuze wielbasis van 2,7 meter. Dat laatste komt vooral de beenruimte van de passagiers achterin ten goede.

Het interieur is niet revolutionair binnen zijn genre maar het is zeer verdienstelijk omdat het erg functioneel werd opgevat. Zo zijn er tal van handige opbergvakken en Nissan monteert optioneel het NissanConnect multimediasysteem. Los van een volledige integratie van een smartphone kan je op deze manier gebruik maken van de Google Send-to-Car functie en er is toegang tot diverse online applicaties.

Advertentie – lees hieronder verder

Qua veiligheidsuitrusting stelt Nissan het “Safety Shield” pack voor. Dat omvangrijke veiligheidspakket omvat automatische noodremhulp, detectie van bewegende objecten, rijstrook assistent en dodehoek assistent.

Qua aandrijving voorziet Nissan voor dit C-segment model in een eerste fase slechts een 1.2 DIG-T benzinemotor van 115 pk en een 1.5 liter grote dCi-diesel van 110 pk. Begin 2015 zal er ook een 1.6 turbomotor (190 pk) op benzine bijkomen.

Denkt u dat deze Pulsar met al deze veiligheidssystemen een maat is voor de VW Golf ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon