Nieuwe modellen

Panamera 2016: Porsche gaat hem veel verleidelijker maken!

Sinds het begin van zijn commercialisering liet de Porsche Panamera al heel wat inkt vloeien, zeker wat zijn design betreft. En velen vroegen zich af of de Panamera wel als een echte Porsche beschouwd kon worden. Maar gezien het gekende succes gaat de constructeur zijn berline compleet vernieuwen. Volgens verschillende bronnen volgt de onthulling in de loop van 2016.

| Gepubliceerd op 22 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

Toch gaf Matthias Müller, de big boss van Porsche, onlangs op de Mondial de l’Automobile in Paris toe dat er fouten zijn gebeurd bij de ontwikkeling van de eerste generatie. Hij wees daarbij vooral op flaters in het design van het koetswerk en het interieur. Straf!

De tweede generatie moet deze fouten doen vergeten. De toekomstige Panamera zal dus minder zware trekken krijgen. En bovendien zullen er ook meerdere koetswerkvarianten volgen. In de wandelgangen spreekt men ook van een “shooting break”, geïnspireerd op de studie Panamera Sport Turismo Concept die in Parijs in 2012 werd getoond, maar ook van een coupé.

Advertentie – lees hieronder verder

Verder weten we al dat deze tweede generatie op technisch vlak gemiddeld een honderdtal kilo’s lichter zal uitvallen vergeleken met het huidige model, onder meer door het gebruik van aluminium. Ze zal ook gebruik maken van het MSB-platform van de Volkswagen Groep, dat eveneens dienst zal doen voor de toekomstige Audi A8, Bentley Continental en andere Volkswagen Phaetons. Tenslotte liet Porsches weten dat voor de aandrijving steeds turbo’s gebruikt zullen worden.

En beschouwt u de Panamera als een echte Porsche ? 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon