Nieuwe modellen

Range Rover Evoque : cabrioversie is officieel bevestigd

Enkele dagen na de start van het salon van Genève heeft Land Rover aan de internationale pers een video gegeven. Daarop is een cabrio afgeleide van de Range Rover Evoque te zien die door de tunnels rijdt van de Londonse Crossrail-project in aanbouw. Met deze video bevestigt de constructeur dat het de bedoeling is om deze SUV in 2016 op de markt te brengen.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 5 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Het model dat we op de videobeelden zien, is nog gecamoufleerd maar hij lijkt te zijn gebouwd op de basis van de Evoque driedeurs. Hij beschikt over een dik soepel canvasdak en krijgt ook de jongste stijlkenmerken die het actuele gamma typeren.

In de video zien we dat dit prototype zonder moeite over tal van obstakels rijdt, dus we gaan er van uit dat deze Evoque over hetzelfde onderstel beschikt als de gesloten modellen. Hierbij denken we aan het “Terrain Response” systeem dat de parameters van motor, transmissie en elektronische rijhulpsystemen beïnvloedt. Verder zal de wagen ook over rijstrookassistent, noodremhulp en concentratie assistent beschikken.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap van deze Evoque vinden we het bestaande gamma. Er is dus keuze uit een 2.0 turbo van 240 pk op benzine of de nieuwe viercilinder diesel. Deze 2.0 Ingenium motor levert 150 of 180 pk. Qua aandrijving verwachten we dat de constructeur zowel een voor- als een vierwielaangedreven versie zal lanceren.

Heeft u interesse voor deze eerste SUV cabriolet ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon