Nieuwe modellen

Renault Koleos wordt grote SUV

Renault stelde op het Salon van Peking zijn nieuwe grote SUV voor, die opvalt met zijn strak lijnenspel en een interieur dat geïnspireerd is op de recente producten van de Franse constructeur. De vorige generatie van de Koleos, die kleiner was en niet goed verkocht, wil men hiermee snel vergeten.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 25 apr. 2016 | Leestijd: 1 min

Ondanks een lengte van 4,67 meter en een gedeeld platform met de Nissan X-Trail, biedt de Koleos geen 7 maar 5 plaatsen. Daarmee wordt de Espace geen concurrentie aangedaan, al ontstaat er wel een recordruimte en een koffer van maar liefst van 624 liter.

80 landen

Advertentie – lees hieronder verder

De Koleos wordt in 80 landen gelanceerd en komt in 2017 naar Europa. Hij biedt een ruime comfort- en veiligheidsuitrusting met onder meer verwarmde en geventileerde elektrische stoelen, een dubbel scherm van 7” en 8,7”, een elektrische achterklep, een automatisch noodremsysteem, rijstrookbewaking, verkeersbordherkenning enzovoort.

Het model zal verkrijgbaar zijn met twee- of vierwielaandrijving, in combinatie met twee benzinemotoren en twee diesels met een vermogen tussen 130 en 175 pk. Er is ook keuze tussen een handgeschakelde of een CVT-transmissie.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon