Nieuwe modellen

Renault Talisman : Duitsland in het vizier

Er komt dan toch een vervanger voor de Laguna binnen het Renault-gamma. Met de Talisman wil de constructeur weer een interessant aanbod bieden in het segment van de gezinsberlines. De ingenieurs hebben geen half werk geleverd want hun wagen is helemaal mee met de jongste trends binnen dit segment.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 7 jul. 2015 | Leestijd: 3 min

De wagen deelt het platform met de jongste Espace. De Talisman is bijzonder ruim want hij meet 4,85 meter en dat is 15 cm langer dan de Laguna. Hij is verder 1,87 m breed en 1,46 m hoog. Het ruime interieur is een van de sterke punten van deze berline, vooral achterin is hij riant. Ook op vlak van kofferinhoud is deze Talisman met 608 liter de referentie voor zijn segment.

Het interieur design is helemaal geënt op dat van de Renault Espace. Zo zien we een breed aanraakscherm (8,7 inch) dat verticaal in de middenconsole werd geïntegreerd. Het R-Link2 multimediasysteem werd geIntegreerd , net als de parkeerassistent en de automatische regeling van de lichten. Renault voorziet een breed gamma veiligheidsuitrusting. Voor de audiofielen is er ook een Bose audiosysteem voorzien met 13 luidsprekers.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap vinden we slechts viercilinders. Benzinerijders worden bediend met de Tce 150 of de Tce 180 in combinatie met een EDC7-automaat. Dieselrijders hebben de keuze uit een dCi 110, 130 of 160 pk in combinatie met de EDC6-transmissie of met een manuele bak op de meer bescheiden motorisaties. Renault stelt ook een zeer dynamisch rijgedrag in het vooruitzicht omwille van het 4Control systeem ( actieve vierwielsturing) en het MultiSense-systeem waarbij men een rijprogramma kan kiezen.

Deze Renault Talisman maakt zijn eerste publieke optreden tijdens het salon van Frankfurt 2015, op 17 september. Het spreekt dat er ook een breakversie komt.

Denkt u dat Renault met deze Talisman een rol weer een rol van betekenins kan spelen in het segment van de grote berlines ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon