Nieuwe modellen

Skoda Superb : derde generatie zorgt voor verrassingen!

De derde generatie Skoda Superb is quasi klaar. Op dit ogenblik wordt in Zuid-Europa de laatste hand gelegd aan bepaalde afstellingen. De wagens worden zelfs niet langer verstopt voor de paparazzi van de autosector. De constructeur geeft ook met mondjesmaat officiële info vrij over deze nieuwe grote berline.

| Gepubliceerd op 26 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Over de Superb weten we nu al dat hij de designtaal van de VisionC conceptwagen overneemt, die werd in maart op het salon van Genève getoond. De wagen wordt ook dynamischer en ruimer dan het uittredende model. Hij maakt gebruik van het MQB-platform dat voor deze wagen tot zijn maximale proporties werd verlengd. Diverse bronnen bevestigen dat de wielbasis met 8 cm is gegroeid. Het is dus een echte familielimousine geworden !

Ook het interieur is danig geëvolueerd. De beelden die fotografen van de prototypes al hebben kunnen maken, getuigen van een sober dashboard. Men gebruikt zachte kunststoffen die doorlopen tot onderaan de centrale console. Zo leunt je knie ook tegen zacht materiaal aan bij snellere bochten, wat erg aangenaam is.

Advertentie – lees hieronder verder

Op technisch vlak is de optionele gestuurde demping vernieuwend. Bovendien heeft deze Skoda recht op de jongste generatie TDI- en TSI-motoren uit de Volkswagen Groep. In de wandelgangen wordt ook geluisterd dat deze Skoda zal worden geleverd met een hybride aandrijflijn, meer bepaald die van de Passat GTE. Midden februari zullen we daar op de internationale persvoorstelling in Praag meer over te weten komen. Nog even geduld …

Wat verwacht u van deze derde generatie Skoda Superb ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon