Nieuwe modellen

TVR maakt comeback met nieuwe Griffith (+VIDEO)

Na een lange afwezigheid stelt de kleine Engelse constructeur TVR een nieuwe sportwagen voor met een laag gewicht en een 500 pk sterke V8 onder de motorkap. De Griffith Launch Edtition wordt een beperkte reeks van 500 exemplaren. Later komen er nog extremere versies en ook een terugkeer in de autosport staat op het programma.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 11 sep. 2017 | Leestijd: 2 min

De TVR Griffith rust op het iStream-platform dat werd ontworpen door Gordon Murray, de geestelijke vader van de McLaren F1. Dankzij het gebruik van ultralichte materialen zet de Griffith slechts 1.250 kg op de weegschaal en biedt een ideale 50/50 gewichtsverdeling.

Voor de aandrijving maakt de oude V8 Rover plaats voor een V8 die werd afgeleid van de krachtbron van de Ford Mustang en door Cosworth onder handen werd genomen. Hij zet 507 pk op de achterwielen en laat deze kleine tweezitter zo toe de sprint van 0 tot 96 km/u in minder dan vier seconden af te leggen en een top van 322 km/u te bereiken.

Advertentie – lees hieronder verder

De productiestart van de lanceringsversie Launch Edition met een prijskaartje van 98.000€ is voor het einde van het jaar voorzien. Daarna volgen spartaanse en goedkopere varianten.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon