Nieuwe modellen

Toyota Rav4 : nu ook met hybride aandrijving

Toyota lanceert straks een bijkomend hybride model. Op het salon van New York toont de Japanse constructeur een RAV 4 die is uitgerust met een combinatie van een benzinemotor en een elektrische motor. Toyota maakt van de gelegenheid gebruik om de overige RAV 4-modellen een kleine facelift te geven.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 8 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

De RAV4 krijgt een snuit met een iets agressievere look. Je herkent de nieuwe versie aan de aangepaste koplampen en het veel fijnere radiatorrooster. Ook de achterkant van deze compacte SUV evolueert maar grotere verrassingen blijven uit. Binnenin komt een dashboard met een fraaiere afwerking. Er komt ook extra uitrusting zoals een 360° camera en batterij aan rijhulpmiddelen.

Wat de motoren betreft, weten we dat ze allemaal zacht onder handen werden genomen zodat ze allen conform de Euro 6-norm zijn. In een moeite werden de emissie- en verbruikswaarden naar omlaag bijgesteld.

Advertentie – lees hieronder verder

Toyota wilde enkel kwijt dat men gebruik maakt van een 2,5 liter grote viercilinder benzinemotor in combinatie met een elektromotor die de achteras bedient. Over het vermogen wordt voorlopig met geen woord gerept. De wagen zal wel over vierwielaandrijving beschikken via een “eCVT”.

De RAV4 wil wel praktisch zijn want hij heeft een sleepvermogen van 1650 kg. Hij zal pas begin volgend jaar bij de Europese dealers staan

Wacht u vol ongeduld op de komst van deze eerste hybride RAV4 ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon