Nieuwe modellen

Ultieme facelift voor Toyota Avensis

Als u de Toyota Avensis een beetje kent, dan weet u dat hij zopas zijn tweede opfrisbeurt van zijn carrière heeft ondergaan. De aanpassingen werden voor het eerst getoond op het salon van Genève in maart. Eind juli staat zowel de berline als de breakversie bij de Belgische dealers.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 23 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Het spreekt dat deze facelift niet voor een stijlbreuk zorgt. Voor het nieuwe modeljaar blijven de aanpassingen veeleer beperkt. Je merkt het verschil aan de scherper gelijnde koplampen, het smallere radiatorrooster dat door het grotere Toyota-embleem in twee helften wordt verdeeld. Zowel voor- als achteraan schakelt Toyota over op de trendy ledverlichting.

Binnenin heeft Toyota geen nieuw dashboard voorzien. De constructeur stelde zich tevreden met kwalitatief betere materialen. Het infotainment staat wel op een hoger niveau. Op de versies met het hoogste afwerkingsniveau kan je rekenen op een 8 inch groot aanraakscherm, WiFi hotspot, real-time verkeersinformatie en je krijgt toegang tot verschillende apps.

Advertentie – lees hieronder verder

Dankzij de camera die in de voorruit werd geïntegreerd, beschik je voortaan over een collision warning, automatische noodremhulp, verkeersbordherkenning en een rijstrookassistent.

Onder de motorkap van deze Avensis vinden we twee dieselmotoren van BMW-makelij. Het gaat om de 1.6 van 112 pk en de tweeliter, goed voor 143 pk. Op benzine is er keuze uit de 1.6 met 132 pk en er is de 147 pk sterke 1.8.

Vindt u dat de aanpassingen aan de Toyota Avensis volstaan ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon