Nieuwe modellen

VW Arteon: opvolger van de Passat CC staat in Genève

Hier is hij! Na tal van teasers onthult Volkswagen op het autosalon van Genève zijn nieuw topmodel. Deze Arteon is gebaseerd op de Passat maar oogt scherper en exclusiever omwille van het radiatorrooster waarin ook de koplampen werden geïntegreerd. Hij beschikt bovendien over flink wat technologie.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 7 mrt. 2017 | Leestijd: 2 min

Met een lengte van 4,86 meter is de Arteon 6 cm langer dan de CC, die hij opvolgt. Omdat hij ook een grote wielbasis heeft, gaat Volkswagen prat op een bijzonder ruim interieur. De koffer meet 563 tot 1.557 liter en is bereikbaar via een gigantische kofferklep.

Onder de motorkap zien we voorlopig geen verrassingen en ook geen hybride aandrijving. De Arteon zal beschikbaar zijn met bekende TSI- en TDI-motoren die tussen de 150 en de 280 pk leveren. Al deze motoren zagen we eerder onder de motorkap van andere VW-modellen. De meest krachtige versies worden standaard geleverd met vierwielaandrijving en een DSG-versnellingsbak.

Advertentie – lees hieronder verder

De Arteon is ook hoog technologisch want VW levert optioneel een digitaal dashboard en ook een infotainmentsysteem dat je met handgebaren kan bedienen. Het beschikt net als de vernieuwde Golf over het 9,2 inch grote scherm. Er komen ook extra rijhulpsystemen die anticiperen op snelheidsbeperkingen, bochten en ronde punten. De systemen kunnen de wagen in noodgevallen ook stoppen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon