Nieuwe modellen

Volkswagen T-Roc, 4de SUV van het gamma

In de volgende maanden zal Volkswagen haar SUV-gamma uitbreiden. Vandaag verkoopt de constructeur naast de grote Touareg nog twee andere modellen : de erg compacte Taigun SUV en de tweede generatie van de bekende Tiguan. VW geeft aan dat er precies tussen die twee laatste modellen, nog een derde speler komt. Deze SUV zal geïnspireerd zijn op de T-Roc conceptwagen die in 2014 op het salon van Genève werd getoond.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 29 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Hoewel hij initieel werd aangekondigd als een SUV, zal het in werkelijkheid om een crossover gaan. Heinz-Jacob Neuser, een van de kaderleden die bezig is met de ontwikkeling van de wagen heeft er net wat informatie over vrijgegeven naar aanleiding van een interview met het magazine Wards Auto. Uit het artikel blijkt dat Volkswagen met deze wagen wil inspelen op de behoeften van de Europese en de Amerikaanse consument.

De man geeft ook aan dat de wagen wordt ontwikkeld op het platform van de Golf, maar hij bevestigt niet dat hij het design zal over nemen van de T-Roc conceptwagen en evenmin dat hij het concept met drie deuren behoudt. Mocht dat zo zijn, dan wordt het de eerste “driedeurs” crossover sinds de lancering van de Range Rover Evoque.

Advertentie – lees hieronder verder

Voor de aandrijving van de crossover kan Volkswagen zich bedienen van de organenbank van de Golf of de Tiguan. In maart vorig jaar zag het er naar uit dat de T-Roc erg dicht bij het productiestadium zat want hij was toen al uitgerust met een tweeliter TDI va 184 pk (380 Nm) uit de Golf GTD.

Wilt u dat VW een model op de markt brengt dat dicht bij de T-Roc concept staat ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon