Nieuwe modellen

Zijn de nieuwe Audi A5 en S5 nog even sexy?

Hoe vervang je een meesterwerk? Dat was de uitdaging waar het nieuwe designteam voor stond bij de ontwikkeling van de tweede generatie Audi A5. De eerste generatie wordt algemeen aanzien als Walter Da Silva’s mooiste creatie.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 3 jun. 2016 | Leestijd: 2 min

De lijnen evolueren zichtbaar maar een echte stijlbreuk komt er niet. Je ziet wel dat het om een nieuwe A5 gaat en er is een duidelijk verschil met de A4. Binnenin is dat niet het geval want hier kijk je op het nieuwe dashboard dat in de jongste generatie A4 werd geïntroduceerd. Het omvat niet alleen een centraal scherm, ook de analoge wijzerplaten werden vervangen door een digitaal scherm van 12,3 inch.

De constructeur gebruikt voor deze A5 coupé het nieuwe MLB-platform waardoor de Audi 60 kg lichter is dan zijn voorganger. De combinatie van het onderstel, de uitstekende aerodynamica (Cx van 0,25) en de nieuwe motoren maken deze coupé ook zuiniger.

Advertentie – lees hieronder verder

Vanaf de lancering in de herfst van dit jaar zal de A5 beschikbaar zijn met drie dieselmotoren (190, 218 of 286 pk) en twee benzineversies. Het gaat om een 2.0 l van 190 pk en een 3.0 V6 die 354 pk levert onder de motorkap van de S5. Dit wordt de topversie van het gamma in afwachting van de RS5.

Vindt u het design van deze nieuwe Audi A5 geslaagd?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon