Nieuwe technologie

Audi RS7 op het Ascari Circuit … zonder piloot!

Audi zet de ontwikkeling van zijn RS7 zonder bestuurder verder. Om de vooruitgang op dit vlak te demonstreren nodigde het merk enkele journalisten uit op het Ascari Circuit in het zuiden van Spanje voor een uitdaging: een betere tijd neerzetten dan de zelfrijdende wagen aan het stuur van eenzelfde, gewone RS7.

| Gepubliceerd op 19 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

En vele mochten ondervinden dat het niet eenvoudig is deze technologie te verslaan. Audi beweert namelijk dat deze zelfrijdende wagen instaat is de rondetijden van een professionele piloot te evenaren! De acceleraties, rijlijnen en remmanoeuvres worden allemaal tot in de perfectie uitgevoerd om tot dit verbluffende resultaat te komen.

Deze RS7 is trouwens niet aan zijn proefstuk toe, want enkele maanden geleden scheurde hij reeds over het circuit in Hockenheim. Toen ging het echter om een demonstratierit zonder passagiers aan boord.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze Audi RS7 Self-Driving Concept is een technologisch uithangbord en zit vol sensors en meetapparatuur die toelaten de omgeving in detail te scannen en zich aan te passen aan de heersende omstandigheden. De meeste van deze systemen zijn reeds verkrijgbaar op het Audi-gamma, maar hier is de combinatie en de interactie uniek die toelaat dat de auto zich volledig autonoom voortbeweegt.

Toch vergt het heel wat moed en vertrouwen in de technologie om zich te laten rijden tegen meer dan 200 km/u zonder iemand aan het stuur!

En zou u een rondje op een circuit durven maken aan boord van een wagen zonder bestuurder?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon