Nieuwe technologie

De Golf R Touch bedien je met gebaren

VW toont op de CES in Las Vegas een Golf waarbij je een aantal organen van de wagen eenvoudigweg kan bedienen via gebaren. Omdat hij over tal van aanraakschermpjes beschikt, kunnen ook de gewone knoppen verdwijnen.

| Gepubliceerd op 14 jan. 2015 | Leestijd: 3 min

Deze concept van de Golf R Touch wordt getoond op het hightech salon in Las Vegas en geeft een blik in de toekomst van het infotainment. Om te beginnen worden de menustructuren veranderd omdat er veel meer functies komen. Een en ander moet de bestuurder ook zo min mogelijk afleiden. Anderzijds komen er nieuwe commando’s door sensoren waarbij je slechts in de buurt moet komen.

Zo volstaat het om je hand even voor het schuifdak te houden om het automatisch te laten openen. Je hoeft geen enkele knop in te drukken. Hetzelfde geldt voor de zijruiten.

Advertentie – lees hieronder verder

Rond de bestuurder zitten drie grote schermen. Het centrale display vervangt het klassieke tellercluster zoals bij de Audi TT en de VW Passat. Er is ook nog een groter scherm waarop je het ganse infotainment systeem van de wagen kan bedienen.

Dit zorgt voor een futuristische interface die je verregaand kan personaliseren en die je ook van op afstand kan bedienen. Net als op een smartphone is er een “multitouch slider”. Door met je vinger op deze plek te vegen kan je bijvoorbeeld het volume regelen. Met twee vingers op dezelfde plaats kan je bijvoorbeeld de schaal van de kaart instellen. Het is erg intuïtief !

Op het laatste scherm kan je de airco aansturen en heb je toegang tot de verschillende media. Op het scherm worden klassieke knoppen gesimuleerd en ze voelen fysisch ook zo aan.

Zit u te wachten om een standaardwagen die je via gebaren kan bedienen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon