Nieuwe technologie

Ford patenteert plooibare en aanpasbare auto

Ford heeft een patent neergelegd voor een low-cost autootje met een erg eenvoudige constructie. Het bestaat uit verschillende dwarsbalken en één centraal element. Het voertuig kan één tot zes personen vervoeren afhankelijk van de configuratie. Wanneer je het “opplooit” kan je het ook erg makkelijk transporteren. 

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 7 okt. 2016 | Leestijd: 2 min

Dit voertuig is bedoeld voor ontwikkelingslanden en de prijs zal tussen die van een fiets en die van een auto liggen, weet Ford. Het zou gebruikt kunnen worden in Afrikaanse landen maar het is ook geschikt voor de Chinese of zelfs de Indiase markt.

Je kan het voertuig makkelijk aanpassen aan de behoeften. Zo kan het dienen voor één of twee passagiers die al dan niet achter elkaar zitten maar je kan ook kiezen voor twee rijen banken met twee of drie harde of zachte zitplaatsen. Er kan naar wens ook een dak of een laadruimte achteraan worden voorzien. Over de motorisatie blijft Ford voorlopig vaag. De constructeur suggereert een verbrandingsmotor of zelfs een elektrische aandrijving die twee- of vier wielen bedient.

Advertentie – lees hieronder verder

Lees ook:

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon