Nieuwe technologie

Mazda ontwikkelt bijzondere spoiler

Mazda heeft zopas een patent genomen voor een onderdeel van een sportief model. Nadat de constructeur eerder een nieuw type wankelmotor patenteerde en ook een concept voor deuren die naar boven toe openen liet vastleggen, vroeg de japanse constructeur zopas een brevet aan voor een bijzonder brede en uitschuifbare achterspoiler.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 13 okt. 2017 | Leestijd: 2 min

Mazda toonde in 2015 de RX-Vision concept op het autosalon van Tokyo en het idee dat het merk andermaal een groot sportief model zou ontwikkelen, zorgt voor animo bij de liefhebbers van het genre. Een mogelijke RX-9 zou een waardige opvolger zijn voor de RX-7.

Advertentie – lees hieronder verder

In afwachting van de voorstelling van deze nieuwe sportieveling, draait de research & development afdeling van Mazda duidelijk op volle toeren. Hun laatste ontwikkeling is een gigantische uitschuifbare achterspoiler want die werd zopas gepatenteerd. Die heeft een bijzonder design want hij schuift ter hoogte van de achterlichten uit het koetswerk en hij is ook breder dan de kofferklep van de wagen. Deze spoiler moet de toekomstige Mazda-sportwagen voldoende downforce verschaffen.

Lees ook:







Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon