Nieuwe technologie

Onzichtbaar in 1908, in 2016 valt de fietser wel op

Ford toont verschillende foto’s die een beeld geven van de evolutie die autoverlichting doorheen de jaren. Het start bij de Ford T uit 1908 en stopt vandaag bij de xenonlampen van de jongste Mustang. Het verschil is als dag en nacht en het komt de veiligheid duidelijk ten goede.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 10 feb. 2017 | Leestijd: 1 min

Van de Ford T werden tussen 1908 en 1927 15 miljoen exemplaren gebouwd. Met de acetyleenlampen die voor het starten moesten worden aangestoken, kon je in het donker nauwelijks een fietser zien. Op de getoonde foto’s is die amper 12 meter van de wagen verwijderd. Het model Y uit 1932 deed nauwelijks beter. Vanaf de Anglia in 1966, de Fiësta in 1976, de Mondeo in 1994 tot de Mustang van 2016 zie je een duidelijke evolutie.

Met de nieuwste verlichtingstechnologie worden objecten vijf keer beter verlicht dan voorheen. Verlichting is ook intelligent geworden want het past zich automatisch aan andere bestuurders aan. Bedoeling is om niemand te verblinden en om de zwakke weggebruikers langs de kant van de weg beter te zien.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon