Nieuwe technologie

Politie van Dubai gebruikt hoverbike (+VIDEO)

Nadat het politiecorps van Dubai een heel wagenpark met prestigewagens heeft uitgebouwd, maakt het corps zich op om ook te kunnen vliegen. Het ziet er naar uit dat er een vliegende motor zal worden ingezet in de politievloot. Wil men burgers voortaan ook vanuit de lucht controleren of gaat het slechts om een communicatiestunt?

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 13 okt. 2017 | Leestijd: 2 min

Bentley, McLaren, Ferrari, Bugatti en zelfs Aston Martin : er ontbreekt geen enkel prestigemerk in het wagenpark van de politie van Dubai. Met dit tuig zou men het gamma kunnen verbreden met meer futuristische tuigen. Het voertuig werd getoond op Gitex, een hightech salon dat in Dubai werd georganiseerd.

Deze Hoversurf Scorpion 3 houdt het midden tussen een motor en een drone en beschikt over een 100% elektrische aandrijving. Er is plaats voor een bestuurder maar het tuig kan ook via afstandsbediening worden bestuurd. Het haalt een topsnelheid van 100 km/u en het vliegt 5 meter boven de grond. De autonomie blijft evenwel beperkt tot 25 minuten.

Advertentie – lees hieronder verder

Naast deze vliegende motor werd ook een rijdende motorfiets voorgesteld. Ook die heeft een futuristisch design. Hij beschikt verder over 8 camera’s die alle overtreders rond de motor kunnen detecteren.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon