Nieuwe technologie

Renault : plug-in hybrid komt … op uw verzoek

Denk u dat Renault straks een plug-in hybrid zal commercialiseren? Voor de constructeur is dit een optie maar de consument zal de doorslag moeten geven. Tenminste, dat is wat Jérôme Stoll liet weten, hij is commercieel directeur van de Renault groep.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 1 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Tijdens de jongste jaarvergadering met de aandeelhouders verklaarde de man dat Renault klaar was om haar eerste plug-in hybride model op de markt te brengen. Het zou evenwel nog even duren vooraleer de wagen echt in het gamma wordt opgenomen. Volgens de constructeur komt de wagen enkel op de markt als de consument bereid is om de juiste prijs te betalen voor een hybride wagen.

De wagen waarover het gaat, lijkt fel op de Eolab conceptwagen die op het salon van Parijs te zien was. Dat studiemodel beschikte over een hybride aandrijving. Het was een combinatie van een 1 liter grote driecilinder op benzine (75 pk / 95 Nm) en een elektromotor (68 pk / 200 Nm) die door een lithium-ion batterij van 6,7 kWu wordt gevoed. Met die aandrijflijn blijft het verbruik beperkt tot 1 l/100 km. Zuiver elektrisch haalt hij een autonomie van 66 km.

Advertentie – lees hieronder verder

Om de productiekosten binnen de perken te houden, kan Renault deze wagen niet bouwen met de bijzondere lichtgewichtmaterialen. De Eolab conceptwagen woog amper 955 kg. Het ziet er naar uit dat de productieversie zwaarder zal worden en ook iets meer zal verbruiken. We kijken er nu al naar uit !

Zou u graag een dergelijke plug-in hybrid kopen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon