Technologie

Article image

“Digital Cockpit” voor Seat Arona en Ibiza

Na de Seat Leon en Ateca is het nu de beurt aan de Ibiza en Arona om met de “Digital Cockpit” uit te rusten die enkele jaren geleden door Audi werd geïntroduceerd.

Article image

Audi’s nieuwste app heet e-xperience

Ben jij klaar om elektrisch te rijden? Om dat te weten te komen, heeft Audi een app ontwikkeld die je gratis kan downloaden.

Article image

Pasha : verhuur de parkeerplaats voor je garage

Via de nieuwe applicatie Pasha kan de eigenaar van een garage de vrije parkeerplaats voor zijn garage inrit verhuren. Op die manier kan de eigenaar inkomsten genereren en de huurder vindt makkelijker een parkeerplaats.

Article image

Zelfrijdende Mercedes van niveau 4 getest in China

Mercedes heeft toestemming gekregen om zelfrijdende wagens van niveau 4 te testen in Peking. Die aankondiging volgt na uitgebreide testen op afgesloten wegen en nadat Mercedes reeds toelatingen verkreeg in Duitsland en de Verenigde Staten.

Article image

Tot 5 schermen in de Audi e-tron

Het was een van de prangende vragen over de Audi e-tron : zal hij echt zijn buitenspiegels in de vorm van camera’s behouden ? Het antwoord blijkt positief. Ze worden als optie aangeboden.

Article image

Bril Seetroën: Vaarwel wagenziekte! (+VIDEO)

Het is bekend dat Citroën veel belang hecht aan het comfort aan boord van zijn wagens. Het Franse automerk stelt daarom de Seetroën voor, de eerste bril tegen wagenziekte.

Article image

Nieuwe Ford Focus detecteert putten (+VIDEO)

Ford heeft zijn nieuwe Focus uitgerust met een technologie die putten in het wegdek detecteert om de wagen te beschermen. Deze technologie werd in België ontwikkeld op een weg die hiervoor speciaal werd aangelegd in het testcentrum van Ford in Lommel.

Article image

Panoz introduceert zelfherstellende autolak

Wie droomde er nog nooit van krasvrije autolak? Daarmee pakt de Amerikaanse constructeur Panoz nu uit.

Article image

Raketten voor de Tesla Roadster?!

De nieuwe Tesla Roadster zal mogelijk leverbaar zijn met een “SpaceX-optie” waardoor de acceleraties en het remvermogen bijzonder spectaculair worden dankzij tien miniraketten!

Article image

Michelin ontwikkelt banden om extreem snel te rijden

Michelin zou momenteel bezig zijn aan de ontwikkeling van een band die Bugatti, Koenigsegg of Hennessey een handje kan hepen om het bestaande wereldrecord snelheid scherper te stellen. Men wil vooral de kaap van 300mph, ongeveer 482 km/u ronden.

Article image

Land Rover ontwikkelt autonome off-roader

Jaguar Land Rover ontwikkelt een autonome SUV met off-roadcapaciteiten in het kader van het CORTEX-project. Daarvoor gebruiken ze een nieuwe “5D”-technologie. Deze technologie verwerkt in real-time verschillende databronnen: akoestisch, video, radar, lichtsensoren en afstandsradar (LiDAR).

Article image

BMW brengt inductielader op de markt

Bij de lancering van de BMW 530e iPerformance beloofde de Zuid-Duitse constructeur om op korte termijn een oplossing te bieden om de batterij van de wagen met inductietechnologie op te laden.

Article image

Ford wil meer begrip tussen autobestuurders en fietsers

Ford heeft zopas de “Share the road”-campagne opgestart. Het is de bedoeling om de verkeersveiligheid op de weg te verhogen en in één moeite wil het merk vervuiling en verkeersdrukte aanpakken.

Article image

Ford geeft slechtzienden weer zin in roadtrips (+ VIDEO)

« Feel the view » : dat is de naam van het systeem dat Ford heeft ontwikkeld om ook slechtzienden te laten genieten van het mooie landschap tijdens road trips met de wagen.

Article image

Bosch kondigt een “superschone” diesel aan

Heeft Bosch de oplossing gevonden om de diesel terug in de gratie van de kopers te brengen? De Duitse toeleverancier laat in ieder geval weten een technologie te ontwikkelen waarmee een dieselmotor nog zeer weinig vervuilt.