Nieuwe technologie

Article image

“Baanbrekende” benzinemotor met dieseltechnologie in België verkrijgbaar

Mazda heeft een baanbrekende benzinemotor met gedeeltelijke zelfontbranding ontwikkeld. Die heet Skyactiv-X en werd zopas in België gelanceerd. De krachtbron combineert de voordelen van een benzinemotor met die van een diesel.

Article image

Deze man wil “het volk” wil leren vliegen (en liefst met zijn Flyboard)

Franky Zapata en zijn Flyboard worden steeds populairder. De man werkt tegenwoordig zelfs samen met de Franse staat, weliswaar voor militaire doeleinden. Toch beweert hij dat ‘vliegende borden’ zoals de zijne, maar ook taxi’s en zelfs personenwagens sneller in grote getale de lucht in zullen – letterlijk dan – dan dat ze volledig autonoom zullen opereren…

Article image

Digitaal dashboard met 3D-weergave is “de volgende stap”

Digitale weergave van een dashboard wordt langzaam maar zeker gemeengoed. Audi leverde als één van de eerste constructeurs de ‘Virtual Cockpit’ waarbij de klassieke wijzerplanten werden vervangen door een display dat de bestuurder naar wens kan instellen, al zit er meer in…

Article image

Hoe je een autonome auto met een drone kan misleiden

Terwijl fabrikanten en autoriteiten voortdurend opscheppen over de “verdiensten” van de autonome auto, dat die zich automatisch zou aanpassen aan de snelheidslimieten bijvoorbeeld, heeft een groep hackers van een Israëlische universiteit zojuist aangetoond dat het uiterst gemakkelijk is om zulke systemen voor de gek te houden. Het strafste: je hebt er niet eens een uitgebreide computerkennis voor nodig…

Article image

De nieuwe motor van Mazda zou de benzinemotor kunnen redden!

Mazda publiceert alle details van zijn revolutionaire Skyactiv-X motor. Dankzij een unieke technologie verbruikt die benzinemotor nog minder dan een diesel.

Article image

Controle via holografie op VW Golf

Op de tuningmeeting in het Oostenrijkse Wörthersee toonde Volkswagen een Golf GTI met een controlesysteem via holografie voor de geluidsinstallatie. Is dit de volgende etappe in geconnecteerd rijden?

Article image

Jaguar Land Rover werkt aan sensitief stuur

Jaguar Land Rover bestudeert technologie die het mogelijk maakt om een stuur snel op te warmen of af te koelen op het ritme van de navigatieopdrachten. De temperatuurschommelingen kan men aanwenden om de nabijheid van een wegsplitsing of een zijweg die beperkt zichtbaar is aan te duiden.

Article image

Standaard cameraspiegels op elektrische Honda e

De productversie van de Honda e zal net zoals zijn voorbode over cameraspiegels beschikken. Klanten zullen zelfs niet eens de keuze hebben tussen deze en doordeweekse zijspiegels. Het merk heeft daar ook een gegronde reden voor.

Article image

Binnenkort vliegende taxi’s in Parijs?

Het klinkt een beetje als (slechte) science fiction film maar toch is het waar: Airbus en de Parijse openbare vervoersmaatschappij RATP onderzoeken de mogelijkheid om vliegende voertuigen te integreren in het stedelijk vervoer in de Franse hoofdstad.

Article image

100% zelfrijdende auto’s nog niet voor meteen

Het lijkt erop dat de komst van volledig autonoom rijdende automodellen nog niet voor meteen is. Jim Hackett, President van Ford, is alvast veel voorzichtiger in zijn communicatie met betrekking op dat onderwerp…

Article image

Nieuwe batterij elektrische auto’s belooft 1.000 km rijbereik

Het Zwitserse bedrijf Innolith heeft zopas een nieuw type batterij met zeer hoge dichtheid ontwikkeld die binnen enkele jaren een revolutie in de elektrische mobiliteit zou kunnen teweegbrengen. Er wordt gesproken van 1.000 km autonomie op een enkele lading.

Article image

“Slimme autosnelweg” nu ook in Vlaanderen

In de toekomst zal de wegeninfrastructuur “geconnecteerd” zijn, met name om voertuigen en hun bestuurders te waarschuwen voor potentiële gevaren. De eerste Belgische tests met betrekking op deze technologie gaan nu van start.

Article image

Elektrische auto opladen in 5 minuten: binnenkort realiteit?

Hoe lang duurt het om de accu’s van een elektrische auto op te laden? Het is dé vraag die veel mensen die geïnteresseerd zijn in dit soort voertuigen zich terecht stellen. Benieuwd hoe dat nu precies zit? En in de nabije toekomst?

Article image

Intelligente Cloud-toepassingen bij Renault, Nissan en Mitsubishi

De Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi kondigt de lancering aan van de Intelligent Cloud Alliantie. Dat is een nieuw platform dat Renault, Nissan en Mitsubishi Motors zal gebruiken om in-car connectiviteit aan te bieden op de bijna 200 markten waarop de 3 merken actief zijn.

Article image

5 minuten laden voor 120 km rijbereik met nieuwe Supercharger

Met de gloednieuwe V3 Supercharger wil Tesla elektrische mobiliteit nog eenvoudiger en sneller maken. Binnenkort duurt het opladen van zo’n wagen niet zo heel veel langer dan het volgooien van een benzine- of dieseltank.