Technologie

Article image

100% zelfrijdende auto’s nog niet voor meteen

Het lijkt erop dat de komst van volledig autonoom rijdende automodellen nog niet voor meteen is. Jim Hackett, President van Ford, is alvast veel voorzichtiger in zijn communicatie met betrekking op dat onderwerp…

Article image

Nieuwe batterij elektrische auto’s belooft 1.000 km rijbereik

Het Zwitserse bedrijf Innolith heeft zopas een nieuw type batterij met zeer hoge dichtheid ontwikkeld die binnen enkele jaren een revolutie in de elektrische mobiliteit zou kunnen teweegbrengen. Er wordt gesproken van 1.000 km autonomie op een enkele lading.

Article image

“Slimme autosnelweg” nu ook in Vlaanderen

In de toekomst zal de wegeninfrastructuur “geconnecteerd” zijn, met name om voertuigen en hun bestuurders te waarschuwen voor potentiële gevaren. De eerste Belgische tests met betrekking op deze technologie gaan nu van start.

Article image

Elektrische auto opladen in 5 minuten: binnenkort realiteit?

Hoe lang duurt het om de accu’s van een elektrische auto op te laden? Het is dé vraag die veel mensen die geïnteresseerd zijn in dit soort voertuigen zich terecht stellen. Benieuwd hoe dat nu precies zit? En in de nabije toekomst?

Article image

Intelligente Cloud-toepassingen bij Renault, Nissan en Mitsubishi

De Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi kondigt de lancering aan van de Intelligent Cloud Alliantie. Dat is een nieuw platform dat Renault, Nissan en Mitsubishi Motors zal gebruiken om in-car connectiviteit aan te bieden op de bijna 200 markten waarop de 3 merken actief zijn.

Article image

5 minuten laden voor 120 km rijbereik met nieuwe Supercharger

Met de gloednieuwe V3 Supercharger wil Tesla elektrische mobiliteit nog eenvoudiger en sneller maken. Binnenkort duurt het opladen van zo’n wagen niet zo heel veel langer dan het volgooien van een benzine- of dieseltank.

Article image

De vliegende auto is een feit

Op het Autosalon van Genève heeft de Nederlandse constructeur PAL-V de eerste voor productie bedoelde vliegende auto voorgesteld. Die machine heet toepasselijk Liberty Pioneer. Groot nieuws? Toch wel, al is het nu ook niet zo dat je met deze vliegende Hollander in een file kan opstijgen om iedereen voor te zijn. Dat nog niet.

Article image

Goedkope elektrische auto’s

Elektrische auto’s te duur? Niet noodzakelijk. Hieronder zie je enkele modellen die niet meteen de bank breken.

Article image

Uw duim vervangt de contactsleutel van uw wagen

Steeds meer constructeurs onderzoeken de mogelijkheden om een auto te ontgrendelen en te starten met onze vingerafdruk. Hyundai zal deze technologie naar verwachting zeer binnenkort lanceren op de Santa Fe.

Article image

Honden mogen alleen gelaten worden in een Tesla!

Tesla biedt heel wat updates aan waarmee wagens vanop afstand bediend kunnen worden. De laatste update zal door heel wat hondenliefhebbers gewaardeerd worden. Je kan namelijk je geliefde viervoeter in de auto laten, zonder dat hij afziet van de hitte.

Article image

Seat stelt “5G connected car” voor

Seat onthult op het Mobile World Congress in Barcelona een ‘5G connected car’, die de mogelijkheden van coöperatief autonoom rijden voor de stedelijke mobiliteit demonstreert.

Article image

3 brandstoftanks voor de VW’s Golf en Polo TGI

Dankzij deze technische – en strategische – keuze kan de VW Polo TGI nu 60 kilometer extra afleggen in CNG-modus in vergelijking met de vorige versie. De Golf TGI wint dankzij de extra tank 80 kilometer autonomie op CNG.

Article image

D’Ieteren Auto lanceert E-DI, Electric D’Ieteren Solutions

Naar aanleiding van de groeiende vraag naar elektrische en plug-in hybride voertuigen lanceert D’Ieteren Auto een volledig gamma intelligente laad- en energieoplossingen voor particulieren en professionals: Electric D’Ieteren Solutions.

Article image

Hyundai wil je vingerafdruk (en het is voor je eigen goed)

Steeds meer autoconstructeur bieden vandaag sleutelloze systemen aan. De bestuurder hoeft dan niets uit de zakken te halen, ook niet om de wagen te starten. Vandaag gaat Hyundai nog een stap verder door zo’n zender te vervangen door een systeem dat je vingerafdruk scant.

Article image

Tesla’s herkennen binnenkort rode lichten en meer

Een nieuwe versie van de veelbesproken Autopilot-functie zal Tesla’s in staat stellen om zelfstandig om te gaan met zaken als rode lichten en zelfs rotondes. Dat is althans wat Elon Musk zopas beloofd heeft.