Technologie

Article image

Binnenkort een zwarte doos in je auto?

Snelheidsovertreders die niet aan hun proefstuk toe zijn, zullen binnenkort misschien een zwarte doos in hun auto moeten laten plaatsen. Zo’n toestel meet niet alleen de snelheid en de positie van het voertuig maar houdt ook de stuurbewegingen, de acceleraties en de remmen nauwlettend in het oog.

Article image

Mazda komt vanaf 2020 met elektrische modellen

Mazda is een vrij eigenzinnige constructeur die voor andere (technische) oplossingen kiest dan het gros van de autobouwers. Het heeft dan ook enige tijd geduurd voor de constructeur een elektrische auto aankondigde, maar ook dat is vandaag een feit. In 2020 worden meteen twee elektrische modellen aan het gamma toegevoegd, maar ook daar kiest het Japanse merk voor een bijzondere toets.

Article image

Wordt het rijbewijs “binnenkort” overbodig?

Met het vooruitzicht op 100% zelfrijdende auto’s vragen heel wat mensen zich af of we in de toekomst nog een rijbewijs nodig zullen hebben. Het antwoord op korte termijn is ja…

Article image

Waze en Google Maps (eindelijk) compatibel met iOS

Gebruikers van een iPhone zullen eindelijk Waze en Google Maps kunnen gebruiken via het display van hun auto. Het is een van de nieuwigheden eigen aan de update van iOS 12.

Article image

Kia Niro komt 485 km ver

Wanneer de wagen (bij lagere snelheden) wordt ingezet in de stad zou het rijbereik zelfs stijgen tot 615 km. De instapversie van deze elektrische Niro wordt evenwel geleverd met een lithium-ion batterij die 39,2 kWh kan bevatten. Met die versie bedraagt de autonomie tot de volgende laadpaal maximum 312 km.

Article image

Renault EZ-Pro, autorobot voor leveringen in de stad

Op het Autosalon van Hannover onthult de Renault groep zijn visie op de toekomst van stedelijke levering met Renault EZ-Pro, een 100% elektrisch, geconnecteerd, autonoom en gedeeld “robot-voertuig”-concept dat wordt opgeladen met inductietechnologie. Het is bedoeld voor het vervoer en de levering van pakjes in de stad.

Article image

Belg heeft (zeer) weinig vertrouwen in zelfrijdende auto

Volgens een enquête uitgevoerd door Avis Budget Group heeft maar liefst 63% geen vertrouwen in het concept van de zelfrijdende auto.

Article image

Volvo wil auto’s omtoveren tot ontspanningsruimtes

Volvo heeft zopas de 360c voorgesteld, een futuristische conceptcar die de mobiliteit van morgen moet voorstellen. Het gaat hier niet verwonderlijk om een zelfrijdende auto, eentje die zijn binnenkant volledig in teken van ontspanning en recreatie stelt.

Article image

Jaguar Classic gaat zero emission E-type bouwen

De directie van Jaguar heeft het licht op groen gezet voor de productie van de elektrische versie van de legendarische E-Type, een van de mooiste wagens uit de autogeschiedenis.

Article image

Hoe BMW wil voorkomen dat hun klanten champagne morsen…

BMW heeft zonet een patentaanvraag ingediend voor een systeem dat champagneglazen via hun onderkant vult. Op die manier wil de constructeur ervoor zorgen dat eigenaars van dure modellen – zoals een BMW 7-reeks of eender welke Rolls-Royce – niets meer van het drankje op hun kleren krijgen. Blijkbaar gebeurt zoiets vaak…

Article image

Audi e-tron eerste auto met achteruitkijkcamera’s

De nieuwe Audi e-tron, die in de Belgische fabriek in Vorst zal worden geproduceerd, levert een primeur met achteruitkijkspiegels in de vorm van camera’s. Een toepassing die binnenkort misschien op elke wagen opduikt.

Article image

“Digital Cockpit” voor Seat Arona en Ibiza

Na de Seat Leon en Ateca is het nu de beurt aan de Ibiza en Arona om met de “Digital Cockpit” uit te rusten die enkele jaren geleden door Audi werd geïntroduceerd.

Article image

Audi’s nieuwste app heet e-xperience

Ben jij klaar om elektrisch te rijden? Om dat te weten te komen, heeft Audi een app ontwikkeld die je gratis kan downloaden.

Article image

Pasha : verhuur de parkeerplaats voor je garage

Via de nieuwe applicatie Pasha kan de eigenaar van een garage de vrije parkeerplaats voor zijn garage inrit verhuren. Op die manier kan de eigenaar inkomsten genereren en de huurder vindt makkelijker een parkeerplaats.

Article image

Zelfrijdende Mercedes van niveau 4 getest in China

Mercedes heeft toestemming gekregen om zelfrijdende wagens van niveau 4 te testen in Peking. Die aankondiging volgt na uitgebreide testen op afgesloten wegen en nadat Mercedes reeds toelatingen verkreeg in Duitsland en de Verenigde Staten.